LO-Lervik svarer om Rygge: Leirstein og Wiborg besitter frekkhetens nådegave

Ulf Lervik henviser til flyplassen, flyselskapene, partier, kommuner og organisasjonene i arbeidslivet når han slår fast at flyseteavgiften var årsak til at Ryanair forlot Moss Lufthavn Rygge.

Ulf Lervik henviser til flyplassen, flyselskapene, partier, kommuner og organisasjonene i arbeidslivet når han slår fast at flyseteavgiften var årsak til at Ryanair forlot Moss Lufthavn Rygge. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Mulig det er for mye å forlange av de to Frp-politikerne å stå opp mot avgifter som rammer Østfolds arbeids- og næringsliv, skriver LOs distriktssekretær Ulf Lervik om Ulf Leirstein og Erlend Wiborg, Frp.

DEL

Leserbrev 

Registrerer at Østfolds to Frp-politikkere på Stortinget, Ulf Leirstein og Erlend Wiborg, forsøker å slå politisk mynt med et utspill i media. Det er dessverre ikke første gangen de forsøker å løpe fra ansvaret for at Moss Lufthavn Rygge ble lagt ned. Det er spesielt frekt når det kommer fra de to Frp-politikerne som aldri prioriterte å møte de ansatte når kampene sto for å bevare flyplassen vår i Østfold.

At flyseteavgiften slo bena under Østfolds flyplass på Rygge er det ingen tvil om. Dette har både flyplassen, flyselskapene, partier, kommuner og organisasjonene i arbeidslivet kommunisert i hele prosessen. Dette i tillegg til at avgiften skapte store negative konsekvenser for både arbeidsliv, næringsliv, distriktene og at den også sparket beina under flere tusen arbeidsplasser landet rundt.

Argumentet var at flypassasjeravgiften både var grønn og miljøvennlig, noe de nå har gått tilbake på.

Men dette ville ikke Frp- og Høyre-regjeringen lytte til. De valgte heller å stå for sitt «fem på tolv-forslag» som verken var utredet eller diskutert med partene i arbeidslivet og næringen. Argumentet var at flypassasjeravgiften både var grønn og miljøvennlig, noe de nå har gått tilbake på.

Det er alvorlig at de i den nye trippel-blå regjeringen viderefører den arbeids- og næringsfiendtlige avgiftspolitikken med nye avgifter. Den siste er sukkeravgiften som også rammer Østfold hardt med blant annet økt grensehandel i et grensefylke med en stor næringsmiddelindustri.

Mulig det er for mye å forlange av de to Frp-politikerne å stå opp mot avgifter som rammer Østfolds arbeids- og næringsliv. Og mulig de tror det vil gå over nå som de har tvangssammenslått Østfold med Buskerud og Akershus til Viken.

Det kan bli mer krevende og viktigere at østfoldingene nå står sammen for å få nytt liv i flyplassen vår. For det er en trist følelse og et sørgelig syn hver gang man passerer den nedlagte flyplassen på Rygge. Det har vært et stort tap for både næringslivet og samfunnslivet, men det aller største tapet var for de ansatte som jobbet på flyplassen, og deres familier.

Vi må nå som østfoldinger stå sammen for å få tilbake driften i det som er en av Europas nyeste og mest miljøvennlige flyplasser. Dette så vi igjen kan treffe glade ansatte og drivere som kan organisere seg for å sikre både gode arbeidsplasser og en god flyplass.

Da kan muligheten komme tilbake for at også Frps to stortingspolitikere fra Moss og Østfold igjen kan få muligheten til å stille opp på et møte med ledere og ansatte på en flyplass i Østfold.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags