Leirstein og Wiborg: Føler Ap og LO seg lurt av Ryanair?

Utsiktene til at vi igjen kan få se slike scener på Rygge får stortingsrepresentantene fra Østfold Frp til å «ta opp hansken» som heter flyseteavgift og motstand mot fagforeninger.

Utsiktene til at vi igjen kan få se slike scener på Rygge får stortingsrepresentantene fra Østfold Frp til å «ta opp hansken» som heter flyseteavgift og motstand mot fagforeninger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er grunn til å lure om Ap og LO, som kjempet for Ryanair, føler seg lurt når de får vite at flyselskapet trakk seg ut fra Rygge for å unngå fagforeninger, skriver Ulf Leirstein og Erlend Wiborg.

DEL

Leserbrev 

Veldig spennende å lese i media om at Ryanair igjen vurderer å etablere seg på Rygge med sivil flytrafikk. Vi er mange som har savnet flyplassen og det å kunne reise fra Rygge. Og kommer Ryanair til Rygge, så vil vi nok raskt se at andre selskap også har lyst til å fly fra flyplassen vår her i Østfold.

Det er også veldig interessant å se hva sjefen i Ryanair nå uttaler. For alle som husker debatten fra fjorårets valgkamp, så var det slik at Ap, LO, Sp med flere ga skylden til regjeringen, og skyldte på innføringen av flypassasjeravgiften. Noen av oss har argumentert med at det neppe var avgiften som var årsaken til at Ryanair trakk seg fra Rygge. All den tid de startet å fly fra Gardermoen og økte sin aktivitet på Torp. De betaler samme avgift der.

I media kan vi lese følgende uttalelse: «Vi har lagt ned basene på steder som Marseilles eller Rygge på grunn av trusselen for at vi bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sa konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair».

Spesielt med tanke på den kampen Arbeiderpartiet og LO så til de grader førte FOR Ryanair kan man jo lure på om de føler seg litt lurt?

  • Avstemning nederst på siden: Ap og LO har grunn til å føle seg lurt av Ryanair!

Vi gleder oss over at det jobbes for ny aktivitet på Rygge flyplass, og alle selskaper som forholder seg til lover og regler er hjertelig velkommen til flyplassen vår i Østfold!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags