Gjenåpning av Rygge kun med borgerlig regjering

 – Alle forstår jo at flypassasjeravgiften ikke var utslagsgivende for nedleggelse, skriver Jon Gåsvatn som satt åtte år på Stortingen for Fremskrittspartiet frem til 2013.

– Alle forstår jo at flypassasjeravgiften ikke var utslagsgivende for nedleggelse, skriver Jon Gåsvatn som satt åtte år på Stortingen for Fremskrittspartiet frem til 2013. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jon Gåsvatn mener Rygge Sivile lufthavn inngikk en særdeles dårlig avtale med Ryanair, og at styret brukte flypassasjeravgiften som en unnskyldning da lufthavnen ble nedlagt.

DEL

Leserbrev 

Maken til frekkhet, tenker jeg når Ap/LO i valgkampen fremstiller seg som garantisten for sivil luftfart på Rygge.

La meg minne om at SV var motstandere av sivil flyplass på Rygge på grunn av støy og forurensning. De ønsker ikke å gjenåpne Rygge. Senterpartiet var også imot fordi det ville gå ut over passasjergrunnlaget til flyplassene innenfor Avinor-systemet, som benyttes til å kryss-subsidiere flyplasser i distriktene. De borgerlige partiene måtte utøve et særdeles sterkt press på Arbeiderpartiet som nærmest kvalte Rygge med sitt passasjertak og åpningstidsrestriksjoner.

Så fattet styret på RSL et fatalt vedtak om at de ville gi Ryanair særfordeler, noe som førte til at Norwegian forsvant og andre flyselskap mistet interessen for Rygge. Man satt igjen kun med Ryanair. Parat gikk til rettssak mot Ryanair og LO-støttet dem i kampen for å få norske tariffavtaler og arbeidstidsbestemmelser. Daværende statsminister Stoltenberg og alle hans statsråder sto frem og forsikret at de ikke ville fly med Ryanair. Arbeiderpartiet og LO oppfordret alle sine medlemmer og tilhengere til å boikotte Ryanair og dermed boikotte Rygge.

Alle vi som ikke følger Arbeiderpartiets pisk gledet oss over å kunne fly fra Rygge med Ryanair mens Ap/LO sto utenfor og demonstrerte. Tenk om boikotten ikke hadde funnet sted. Da kunne kanskje passasjergrunnlaget ha økt med 300.000 og vi hadde fortsatt hatt sivil flyplass på Rygge. Alle forstår jo at flypassasjeravgiften ikke var utslagsgivende for nedleggelse. Den ble bare brukt som unnskyldning fordi styret på RSL hadde inngått en særdeles dårlig avtale med flyselskapet.

Torp, Leirstein, Wiborg: Arrogant Ap har ikke vært flyplassens forsvarer

Ryanair flyr jo i dag både fra Torp og Gardermoen med en enda høyere flyseteavgift og trafikkveksten stiger. Nei, det er kun en borgerlig regjering som kan legge rammebetingelsene til rette slik at Rygge sivile flyplass åpner igjen. Erna er stjerna! Stem Høyre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags