LO krever felles kamp mot flyseteavgift

Hva vil politikerne gjøre?: LO-ansatte på Rygge frykter at passasjerer og aktivitet forsvinner fra flyplassen. Arkivfoto: Moss Avis

Hva vil politikerne gjøre?: LO-ansatte på Rygge frykter at passasjerer og aktivitet forsvinner fra flyplassen. Arkivfoto: Moss Avis

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fagforeningene i LO-fellesskapet ved Moss Lufthavn Rygge krever at politikerne lytter til et samlet arbeids- og næringsliv.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

LO-forbundenes fagforeninger ved Moss lufthavn Rygge krever at Regjeringen snur i forslaget til flyseteavgiften. Det er under enhver kritikk at Frp- og Høyre-regjeringen og dens støttepartier setter 1000 arbeidsplasser i fylket og flere 1000 i landet i fare. Å øke inntektene til statskassa gjennom flyseteavgiften når realiteten blir at flere mister jobben, kan ikke aksepteres.

Disse står bak oppropet

Bjørn Petter Jenssen, Leder Klubbleder Aviator Rygge, Fellesforbundets avd. 185

Sverre Pettersen, Varatillitsvalgt klubben Duty-Free, Handel og Kontor i Østfold

Mikail Kerem, Klubbleder Elite Renhold, Norsk Arbeidsmandsforbund avd. 1 og 2

Morten Nilsen, Klubbleder Brann, Redning og Plasstjeneste, NTL Luftfarten

Avgiften er både arbeidsfiendtlig, næringsfiendtlig og distriktsfiendtlig og kom seilende fra sidelinjen uten forvarsel i budsjett- forhandlingene. Konsekvensene er ikke utredet, men likevel gikk Frp, H, KrF og V for forsalget. Det strider i mot en hver logikk å først vedta en avgift, uten å vite konsekvenser verken for miljø, distriktspolitikk, næringsutvikling eller arbeidsplasser, og deretter å sende den på høring.

Dette oppfattes som useriøst, og man kan spørre seg om statsråden har forstått alvoret i saken. Like useriøst er det at Frp-representantene Erlend Wiborg og Ulf Leirstein fra Moss uttaler at de er i mot avgiften, men støtter budsjettforslaget og stemmer for i egen gruppe. Det er enkelt å snakke, men det er de faktiske handlinger som gjelder.

Det er også svært alvorlig at stortingsrepresentantene fra regjeringspartiet prøver å prate det bort med å dra inn andre debatter som innkjøpsregelverk i kommunene, passasjertak og hva som skjedde for over 11 år siden. Vi vil på det sterkeste oppfordre de to Frp-politikerne om i stedet å holde seg til saken å jobbe mot en konkret sak som ligger på bordet her og nå, og som truer med å legge ned våre arbeidsplasser og Østfolds flyplass.

Vi vil på det sterkeste oppfordre de to Frp-politikerne om i stedet å holde seg til saken å jobbe mot en konkret sak som ligger på bordet her og nå.

Moss Lufthavn Rygge er en motor i regionen og genererer arbeidsplasser. Situasjonen har nå gått fra usikker til dramatisk. Vårt krav til Regjeringen og stortingsrepresentanter fra regjeringspartiene og dens støttespillere er å ta innover seg konsekvensene. Først må man ha konsekvenser for en slik ny avgift på bordet, så kan det sendes på høring før eventuelt vedtak fattes.

En slik avgift som skaper store konsekvenser for arbeids- og næringsliv må også diskuteres med partene i arbeidslivet. Det er en del av trepartssamarbeidet og den norske modellen.

Fagforeningene i LO-fellesskapet ved Moss Lufthavn Rygge krever at politikerne lytter til et samlet arbeids- og næringsliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags