Til Erna Solberg: Lytt til dem som kan saken når du selv ikke vil sette deg inn i den

Svein Roald Hansen skriver at Erna Solberg ikke tar seg  bryet med å sette seg inn i Rygge-saken.

Svein Roald Hansen skriver at Erna Solberg ikke tar seg bryet med å sette seg inn i Rygge-saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Svein Roald Hansen ber statsministeren lytte til de tunge høringsinstansene som Avinor og flyselskapene.

DEL

Leserbrev

Venstreleder Trine Skei Grande er glad flyseteavgiften fører til at Ryanair forlater Rygge selv om det vil bety kroken på døra for flyplassen. Statsminister Erna Solberg sier hun ikke vil la seg presse av Ryanair og mener det må ligge andre ting bak at de avvikler baseflyene på Rygge. Hun tar seg ikke bryet med å sette seg inn i hvordan lavprismarkedet i luftfarten fungerer.

Nei, vel. Men er det håp om at statsministeren og finansministeren lytter til statens egen luftfartsmyndighet, Avinor? De sier i sin uttalelse til avgiften at regjeringen bør se på saken en gang til og skaffe seg oversikt over alle de uheldige konsekvensene før den innføres.

Statsministeren tar seg ikke bryet med å sette seg inn i hvordan lavprismarkedet i luftfarten fungerer.

Vil de lytte til alle de store aktørene i bransjen, som SAS, Norwegian og Widerøe? Som alle viser til at den er konkurransevridende. Til NHO Reiseliv, som peker på at den kan svekke den gode veksten i turismen i Norge og at avgiften kan være i strid med EØS-avtalen, slik den foreslås utformet.

Vil de studere Grønn Skattekommisjons innstilling, som sier at bransjer som er inn under CO2-kvotesystemet, slik luftfarten er, ikke bør ha andre såkalte klimaavgifter i tillegg?

Er høringsrunden bare på lissom, fordi regelverket krever at denne type beslutninger skal på høring. Eller er det håp om at regjeringen vil lytte til de mange og entydige innvendingene mot denne avgiften?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags