Usynlig sykdom rammer ungdom

Vi ungdommer ødelegger hverandre. Vi sliter hverandre ut. Mobbing preger hverdagen vår, skriver Kristine Hedlund Johansen.

Vi ungdommer ødelegger hverandre. Vi sliter hverandre ut. Mobbing preger hverdagen vår, skriver Kristine Hedlund Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det som ikke burde forventes av oss er en kropp i størrelse XS, et skap fullt av merkeklær, det perfekte utseendet og samtidig ha en unik stil og personlighet, skriver Kristine Hedlund Johansen.

DEL

Leserbrev 

Tenk å gå rundt hver eneste dag med en konstant smerte inni deg. En slags sorg. En konstant følelse av å ikke være bra nok. Å føle at livet ikke er noen ting verdt lenger på grunn av akkurat dette. Tenk å legge seg om kvelden og frykten er at du våkner opp igjen. Du orker ingenting. Du er helt utslitt. Det blir lagt så mye press på hva som forventes at du skal gjøre, men du har ikke noe til overs for det.

Du føler deg syk hele tiden. Når du sier at du er syk så er responsen «du ser da ikke syk ut». Nei, man gjør ikke det, men man er virkelig syk, synlig eller ei. Man er faktisk mer syk en det de fleste er når de blir hjemme fra skole og jobb. Når dette pågår lenge nok så blir man synlig syk.

Vi ungdommer ødelegger hverandre. Vi sliter hverandre ut. Mobbing preger hverdagen vår. Ingen dusjer etter gymtimen på grunn av kroppspresset. Folk er redde for å ha sin egen stil på grunn av presset på å ha merkeklær. Folk gruer seg til å dra på ball fordi de ikke har råd til den fineste ballkjolen eller dressen. Mange av oss tenker over hver minste lille ting vi gjør, sier og har på oss. Vi «overtenker». Når vi har fått et stempel eller ikke blir sett på som «perfekt» av dem rundt oss, da skjer det noe med oss.

Vi blir lei oss. Vi gruer oss til å gå på skolen. Vi ser ikke grunnen til å stå opp om morgenen. Tenk deg å være så utslitt at du føler et behov for å sove et par timer etter skolen hver dag. Ikke fordi du har slitt deg ut fysisk, men psykisk. Du er mentalt utslitt. Dagens ungdom er deprimerte. Vi er syke. Tenk deg å bli sliten av den minste lille ting. Det er ikke gøy. Det desperate ønsket om å ha ork til å gjøre mer, men det går ikke. For vi er mentalt utslitt alle sammen.

  • Diskuter: Hvordan komme kroppspress og mobbing til livs.

Det burde ikke bli lagt så mye press på hva som forventes av oss. Vi vet det, men vi har ikke energi til overs for det. Eller, vent, det ble feil. Det blir lagt akkurat passe mengde press på hva som forventes av oss. Det skulle bare mangle at vi er fokusert på skole, at vi hjelper til hjemme, begynner smått å tjene egne penger osv. Det som ikke burde forventes av oss er en kropp i størrelse XS, et skap fullt av merkeklær, det perfekte utseendet og samtidig ha en unik stil og personlighet. Vi burde slippe å bli utslitt i så ung alder!

Vi burde slippe å bli utslitt i så ung alder!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags