Bjørge Johansen til minne: Vi takker for årelang innsats for partiet og innbyggerne

Brede smil da byggekomiteens leder overrakte nøkkelen til Østsiden sykehjem til ordfører Jon-Ivar Nygård 17. juni 2015. Dette var det siste store byggeprosjektet i Fredrikstad kommune som Bjørge Johansen hadde ansvaret for.

Brede smil da byggekomiteens leder overrakte nøkkelen til Østsiden sykehjem til ordfører Jon-Ivar Nygård 17. juni 2015. Dette var det siste store byggeprosjektet i Fredrikstad kommune som Bjørge Johansen hadde ansvaret for. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Arbeiderpartiet har mistet en av sine solide og trofaste politiske håndverkere, skriver partileder Siri Martinsen ved Bjørge Johansens bortgang.

DEL

Minneord

Det var med sorg vi mottok budskapet om at Bjørge Johansen har gått bort. Bjørge (1942 - 2018) hadde et langt politisk engasjement for Arbeiderpartiet bak seg, først i Borge kommune og senere i Fredrikstad.

Bjørge var varaordfører i Borge kommune i flere perioder. Han sloss mot kommunesammenslutningen, men da vedtaket var fattet, ble han aktivt med i nye Fredrikstad i kommunestyret og som leder av kommunedelsutvalget i Borge fram til nedleggelsen i 2001. Bjørge ble da leder av omsorgsutvalget og etter valget i 2003 fikk han en ny, stor oppgave som leder av Planutvalget. Senere, som leder av den faste plan- og byggekomiteen helt fram til 2015, loset han en rekke byggeprosjekter trygt i havn innenfor de rammene som var satt.

Bjørge opparbeidet seg stor respekt i sine politiske verv, både innad i partiet og på tvers av politiske skillelinjer. Bjørge var leder for Fredrikstad Arbeiderparti i perioden 1993 – 1996. Han var en jordnær politiker, oppvokst og formet i arbeiderbevegelsens verdier. Han var en viktig ressurs i Arbeiderpartiets gruppe, særlig når det gjaldt budsjettarbeid. Få kunne forstå tall og økonomi så godt som Bjørge.

Arbeiderpartiet har mistet en av sine solide og trofaste politiske håndverkere. Vi takker for årelang innsats for partiet og innbyggerne i Borge og Fredrikstad.

Våre tanker går til hans nærmeste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags