Ingrid Willoch vil bli minnet i takknemlighet

– Til tross for at hun de siste årene slet med dårlig helse, så beholdt hun et sterkt politisk engasjement, skriver Jon-Ivar Nygård. Bildet er tatt da Ingrid Willoch somleder i kontrollutvalget ledet sitt siste politiske møte i april i år.

– Til tross for at hun de siste årene slet med dårlig helse, så beholdt hun et sterkt politisk engasjement, skriver Jon-Ivar Nygård. Bildet er tatt da Ingrid Willoch somleder i kontrollutvalget ledet sitt siste politiske møte i april i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Jon-Ivar Nygård i sitt minneord om Ingrid Willoch: – Vi husker henne som et menneske med omsorg og omtanke for andre og som en sterk debattant som har vist et stort samfunnsengasjement.

DEL

Minneord 

Nyheten om Ingrid Willoch sin død ble mottatt med sorg her på rådhuset i Fredrikstad kommune. Ingrid Willochhar vært en av Fredrikstad mest markante politikere gjennom de siste ti-årene. Hun hadde flere framtredende verv i Fredrikstad kommune gjennom mange år.

I 1995 ble hun innvalgt i Bystyret i Fredrikstad. Der satt hun som en av Høyres mest framtredende representanter i tyve år, frem til 2015. Spesielt viktig var perioden fra 2007 til 2011 hvor hun ble valgt til Fredrikstad kommunes varaordfører. Ved det siste valget – i 2015 – ble hun innvalgt som vararepresentant i Bystyret. Hun fikk da også den viktige posisjonen som leder av kommunens kontrollutvalg som hun også ledet i perioden 2003-2007.

I den siste perioden som folkevalgt i Fredrikstad satt Ingrid Willoch i administrasjonsutvalget og forhandlingsutvalget som håndterer kommunens lønns- og personalpolitikk.

Med sin omfattende erfaring både fra riks- og fylkespolitikk var Ingrid Willoch en ressurs for Fredrikstad-politikken. Hun hadde både en betydelig politisk tyngde og også en retorisk kraft som bidro til gode debatter i Fredrikstad bystyre hvor hun markerte sitt parti Høyres syn. Ingrid Willoch kunne være skarp, klar og ideologisk i sin tilnærming til politiske saker. Vi som ofte møtte henne som politisk motstander og mot-debattant respekterte henne og anerkjente Ingrid som en svært dyktig politiker.

Til tross for at hun de siste årene slet med dårlig helse, så beholdt hun et sterkt politisk engasjement. Som leder av kontrollutvalget møtte hun jevnlig i Bystyret, hvor hun holdt gode innlegg om viktige kontrollrapporter utvalget hadde avgitt til behandling.

Ingrid Willoch var gift med Georg Apenes, som døde høsten 2016. Etter ektemannens dødsfall flyttet hun til Oslo, for å komme nærmere sine barn. Som følge av det måtte hun trekke seg fra alle sine verv som folkevalgt i Fredrikstad i mai i år. Jeg ga uttrykk for at vi ville savne henne i Fredrikstad da hun takket av. Nå ble savnet fornyet og forsterket ved hennes uventede for tidlige bortgang.

Hun vil bli minnet i takknemlighet i hele det politiske miljøet i Fredrikstad.

Vi husker henne som et menneske med omsorg og omtanke for andre og som en sterk debattant som har vist et stort samfunnsengasjement gjennom sitt omfattende politiske virke. Vi lyser fred over Ingrids gode minne. Våre tanker går til hennes nærmeste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken