Hele Stjernens Bjørn har gått bort

Et bilde på Bjørn Tindlunds brede engasjement. I 2008 foreslo han å gjøre Stjernehallen til håndballarena dersom det ble bygd ny ishall.

Et bilde på Bjørn Tindlunds brede engasjement. I 2008 foreslo han å gjøre Stjernehallen til håndballarena dersom det ble bygd ny ishall. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fire æresmedlemmer av Stjernen skriver minneord om Bjørn Tindlund som de også kaller «Mr. Stjernen».

DEL

Minneord  

På morgenen tirsdag 16. januar nådde et nytt trist budskap Stjernen-familien. I løpet av morgentimene hadde «Mr. Stjernen», Bjørn Tindlund, (85) gått bort. Han var også en bauta i klubben som han bokstavelig talt alltid viste at hele hans hjerte var fylt med.

Vi skjønte etter hvert i fjor sommer da den store kraften og interessen han alltid hadde vist for klubben, begynte å dabbe av og besøkene i Stjernehallen ble færre, at formen for alvor begynte å svikte. Da vi besøkte ham nylig, var situasjonen slik at vi forsto at det nok kanskje var siste gang vi så og snakket med vårt store lederforbilde i Stjernen.

Han kom som ivrig unggutt og meldte seg inn i A: I: F: Stjernen i 1946. Fra dag en banket hans hjerte for klubben han tjente i de over 70 kommende år – ikke bare som aktiv utøver – men i en årrekke som klubbens ledende tillitsvalgte leder.

Han startet som utøver i fotball, håndball, kappgang og deltok på klubbens stafettlag blant annet i friidretts-NM og Holmenkollstafetten. Han var med på klubbens tremannslag som vant NM i kappgang.

Da Stjernen la ned sin håndballgruppe, var Bjørn en av pådriverne for at håndball skulle leve videre i byen og var med på å stifte Fredrikstad Håndballklubb.

Men det er som leder av klubben og deltagelse på krets- og forbundsplan – spesielt i kappgang – han har en merittliste få kan måle seg med. Bjørn likte utfordringer. Ikke bare på idrettsbanen, men også utenfor banen som leder og administrator. Alt som 22-åring fikk han sin debut som leder av klubbens hovedstyre. Et verv han skulle bekle ikke mindre en 20 ganger frem til oppløsningen i 1999, da Stjernen ble ren ishockeyklubb.

Hvert eneste år fra 1955 hadde han en eller annen lederfunksjon i klubbens hovedstyre. Kort sagt har han vært innom alle verv og var en leder som var like interessert i alle deler den gang klubben hadde tre grupper: kappgang, sykkel og ishockey.

Han fant også tid til å delta i krets- og forbundsarbeid i kappgang som blant annet leder av Norges Gang- og Turmarsjforbund under tre perioder. Han var forbundets representant i Olympiakomiteen og internasjonal dommer i VM og World Cup, og var på den måten med på å sette Stjernen på kartet internasjonalt.

Da ishockey ble aktuelt å ta opp på programmet i klubben i 1960, var han sammen med kameraten Thor Westmark med på å støtte datidens leder Otto Reff i å si ja til den nye sporten. Alle var de overbevist etter et informasjonsmøte om ishockey i et fullsatt Bibliotekets Aula. Da de ivrige lederne bestemte seg for å satse på egen hall, var Bjørn også et selvskrevet medlem av byggekomiteen og i styret for AS Kunstis.

Etter at antall tillitsverv ble trappet ned, fortsatte han sammen med bestekamerat Thor som drivere av klubbens seniorgruppe og hadde under år ansvar for driften av klubbens kafeteria i Stjernehallen. Om de hadde brukt mange timer på klubben årlig under sine aktive år som ledere, så var det ikke færre timer de la ned som ansvarlige for kafeteriaen.

Bjørn har mottatt nær sagt alle mulige hedersbevisninger for sin innsats på klubb-, krets- og forbundsplan. Et av høydepunktene i rekken er uten tvil Kongens fortjenstmedalje i sølv i 1997. Likeledes æresmedlemskap i klubben i 2000, Norges Gangforbunds fortjenestemedalje og Østfold Idrettskrets Hederspris i 1997.

Inntil i fjor vår kunne han delta på den ukentlige veteranlunsjen i Stjernehallen hvor han med all tydelighet viste sitt store samfunnsengasjement. Selvsagt var han mest opptatt av klubben. Dens fremtid og om det kom ny hall og ikke minst om han ville få oppleve det. Nå ble det ikke slik, men for all fremtid vil avtrykk han har satt som «Mr. Stjernen» og en av klubbens virkelig store ledere, være med klubben videre.

Vi kommer til å huske Bjørn som alltid blid og med gode ord til dem han møtte og gledet. En mann som aldri sa nei til å ta en oppgave og å få den løst, og ikke minst en kar med stort engasjement som ville alle vel. En stor takk fra alle oss i familien som har fått oppleve deg som leder, klubbkamerat og venn. Minnene fra vår omgang med Bjørn er av det beste slaget og som vi vil ta vare på i våre hjerter.

Våre tanker går i dag til kone Erna, datter, sønn, barnebarn og oldebarn som også uten tvil har mistet en mann, far, bestefar og oldefar av beste merke.

Vi lyser fred over Bjørns minne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken