Det skal være lett å velge riktig i fremtidens miljøpolitikk

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det skal være lett å gjøre miljøvennlige valg. Klimapolitikken skal gjøre det mulig for mora på Kambo, læreren i Halden og bonden i Rakkestad å bli med på miljødugnaden, skriver de to toppkandidatene til Østfold SV.

DEL

Leserbrev 

Fremtidens miljøpolitikk klimaendringene er i gang. I Norge opplever vi mer ekstremvær, styrtregn og flom. Men det er ikke vi som blir hardest rammet, det er det de fattige landene som blir. Vi må kutte utslippene nå for å hindre de farlige forverringene i klimaet.

Høyre-regjeringen er mer opptatt av å redde oljenæringen enn å kutte i utslipp. Fremfor å investere i fornybar energi og kollektivtransport, åpner de stadig nye oljefelt og bruker milliarder på motorvei.

Det er fortsatt mulig å løse klimakrisen, men ikke så lenge vi har politikere som ikke tar ansvar og kapitalinteresser har fritt spillerom. Oljen har plassert Norge på utslippstoppen, og det gir oss et særskilt ansvar for å kutte egne utslipp.

Det viktigste vi må gjøre er å la olje og gass bli liggende. Vi må vri investeringene vekk fra motorveier og over på kollektivtransport og elbiler. Vi må bygge ut jernbanen fremfor å legge opp til mer flytrafikk. Vi må vri investeringene fra fossil olje over på nullutslippsløsninger i næringslivet for å sikre og skape arbeidsplasser i en grønn fremtid. 

Det skal være lett å gjøre miljøvennlige valg. Klimapolitikken skal gjøre det mulig for mora på Kambo, læreren i Halden og bonden i Rakkestad å bli med på miljødugnaden.

SV prioriterer:

■ Varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi vil ikke åpne for oljevirksomhet i Møre-blokkene, iskanten, polarfronten og de delene av norsk sokkel som ikke er åpnet. I norske havområder finner vi sårbare områder som skaper evigvarende verdier som vi må ta vare på.

■ Penger til kollektivtrafikk, sykkel og gange fremfor motorveier inn mot byene.

■ Å kutte utslipp og skape vekst i industrien med ny teknologi og fangst og lagring av CO2.

■ Å trekke oljefondet ut av investeringer i fossil energi. Fossile løsninger tilhører gårsdagen og er verken ansvarlige, anstendige eller lønnsomme i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags