Venstre: Sats på bussen for å få bedre byluft

– Bussen må ta en større del av trafikken inn i Fredrikstad sentrum, mener Trond Svandal.

– Bussen må ta en større del av trafikken inn i Fredrikstad sentrum, mener Trond Svandal. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Billig buss er selvsagt bra, men det som må til er nytenkning og omlegging av hele bussnettet i Fredrikstad-distriktet, skriver Trond Svandal i dette svaret til Pål Bugge.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Svar på leserinnlegg fra Pål Bugge.

Det er flott at Frederikstads store utfordringer med svevestøv og luftforurensing tas opp til debatt. I ekstreme perioder som den vi har vært gjennom i det siste blir det klart for alle hvilke utfordringer vi har her i byen. Verre er det at luftforurensing og svevestøv er miljø- og helseskadelig også ellers i året.

På transportsiden er det åpenbart at det er for mye trafikk inn i sentrum.

Det er særlig to årsaker: Oppvarming og transport. Gamle parafinovner og vedovner skal ha bidratt særlig til den situasjonen vi hadde nå. Forbud mot parafinovner innenfor sentrumsområdet vil kunne bidra. Det vil også en panteordning på gamle ovner slik at eldre, forurensende ovner erstattes med nye som er langt mer rentbrennende.

På transportsiden er det åpenbart at det er for mye trafikk inn i sentrum, og Fredrikstad har et trangt og sårbart trafikksystem. Forbud mot piggdekk kan løse noe av svevestøvproblematikken, og bør vurderes på ekstremdager, men det er tvingende nødvendig fremover å få mange flere til å reise kollektivt.

Vi i Venstre har liten tro på forslagene om at noen gratis bussavganger innenfor dagens busstilbud vil løse den utfordringen. Billig buss er selvsagt bra, men det som må til er nytenkning og omlegging av hele bussnettet i Fredrikstad-distriktet, og så hyppige avganger at det faktisk oppfattes som et reelt alternativ til bilen. Dette er forslag Venstre ønsker å kjempe for fremover.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags