Overbefolkning er trusselen få er opptatt av

– Allerede i antikken diskuterte filosofer som Platon og Aristoteles konsekvensene av at befolkningen ble stadig større, heter det i innlegget.

– Allerede i antikken diskuterte filosofer som Platon og Aristoteles konsekvensene av at befolkningen ble stadig større, heter det i innlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Sultkatastrofer og fattigdom oppstår fordi det ikke er tilstrekkelig kunnskap og informasjon om prevensjon og overbefolkning, skriver Roy Kristiansen.

DEL

LeserbrevEgil Nyhus har helt rett når han «på tråden» i FB forrige onsdag presiserer sine utsagn om klima og miljø – scroll ned til mellomtittelen Klima og miljø.

Men markedskreftene og reklamen har stor makt og påvirkning i dag med tilbud som vi ikke klarer å skygge unna. Det er snart salg hele året nå, og da blir det bruk og kast. Et enklere liv, heter det, eller som Rema 1000 sier «det enkle er ofte det beste». Eller som gamlefilosofen Arne Næss sa «Et rikt liv med enkle midler». Men shopping er en stor del av menneskenes livsstil for å kunne være «lykkelige».

Men en annen trussel, som ikke så mange er opptatt av, er overbefolkningen i verden, samtidig som havet stiger og beboelige områder legges under vann. Og sultkatastrofer og fattigdom oppstår fordi det ikke er tilstrekkelig kunnskap og informasjon om prevensjon og overbefolkning.

I 1970 var vi fire milliarder, i dag har vi passert 7,5 milliarder eller 7500 millioner. Population Reference Bureaui USA har regnet seg frem til at vi hittil har vært mer enn 107 milliarder på jorden dersom vi antar at Homo sapiens oppsto for 50000 år siden. Dersom dette tallet stemmer, lever 6,5 prosent av alle mennesker gjennom historien akkurat nå. Selv om befolkningsveksten de siste tiårene har vært svært lav i de rike delene av verden, er den fortsatt svært høy i deler av Afrika og Asia.

Men allerede i antikken diskuterte filosofer som Platon og Aristoteles konsekvensene av at befolkningen ble stadig større.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags