MDG-Skovly på Hvaler: Jeg heier på ungdommen

Frøya (til venstre) og Vanessa får heiarop fra Anne Marit Skovly.  Hagearbeid passer jentene fint.

Frøya (til venstre) og Vanessa får heiarop fra Anne Marit Skovly. Hagearbeid passer jentene fint. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Marit Skovly falt pladask for de to 11-åringene som viser at de mener alvor når de jobber til inntekt for miljøklubben sin og dyrevern.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var en fin kveld og jeg leste avisa, full av nyheter om viktige saker vi voksne er opptatt av. Det ringer på døra og utenfor står to jenter på 11 år; Frøya og Vanessa. De går rundt og deler ut håndskrevne ark med tilbud om å hjelpe til. Vaske, rydde, sjekke dyra mine, hagearbeid eller plukke søppel! Hilsen Miljøklubben!

Fantastisk, vi avtaler hagearbeid og de jobber med planter, ompotting og vanning i drivhuset. 50 kroner timen skal gå til miljøklubben som de selv har startet. Og det er dyra de er mest opptatt av, dyrevern skal pengene gå til.

De siste månedene har vi voksne i Norge vært mest opptatt av bompenger, ja noen har til og med etablert bompengepartiet, fordi politikere forsøker å bremse noe av våre aktiviteter. All vår bilkjøring og alt vårt forbruk skal bare kunne øke, vi må ha vekst, det er det som får verden til å gå rundt. Mens ungdommen er bekymret for overoppheting av kloden, og det faktum at de ønsker seg en verden det er mulig å leve i om 30–50 år. Vi voksne rister på hodet av demonstrasjonstog og skulking av skole, bare vent til de blir voksne, da kommer de nok på bedre tanker om hva som skal til for å leve det gode liv.

Vanessa og Frøya er ikke opptatt av materielt forbruk, det er heller ikke Greta Thunberg eller alle de andre flotte unge rundt i verden som står på for en klode som trenger nedkjøling og mindre søppel. Er vi ansvarlige voksne, må vi raske på for å hjelpe dem og oss selv. Det er en annen verden vi må kjempe for; vesentlig mindre forbruk, mer tid til hverandre og restaurering av naturen for et helsebringende mangfold.

Jeg heier på ungdommen, gjør DU?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken