På torsdag dummet jeg meg kanskje litt ut. Jeg er ikke sikker, men vår innholdsredaktør Jon Jacobsen mener nok at jeg gjorde det. Jeg ble litt provosert og det skal man jo ikke bli. Sorry. Saken er at Fredriksstad Blad presenterte en meningsmåling 1. juni. Mitt kjære Venstre fikk 2,6 prosent i Østfold. I nyere tid har Venstre ligget stabilt på ca 3 prosent i Østfold. En meningsmåling fra april ga Venstre 1,4 prosent. Mange andre målinger viser også at Venstre har nådd bunnen og er på vei opp igjen. Nettstedet www.pollofpolls.no beregner nå Venstre på 4,02 prosent.

Det som skjedde på torsdag var at innholdsredaktør Jon Jacobsen publiserte en kommentar om at en «fersk» måling viser at nesten «ingen stemmer Venstre». Jeg er venn med Jon på Facebook og tillot meg å spørre ham om dette var «fake news». Det var dumt av meg, men jeg ønsker å forklare hvorfor jeg spurte. Det viser seg at det ikke finnes noen «fersk» måling. Jacobsen refererte til den samme målingen som han skrev om fire uker tidligere. Altså ikke en fersk måling.

Isolert sett er dette helt greit. Problemet er at vi vi Venstre stadig blir utsatt for fake news. Vi ser stadig oppslag fra journalister som ikke er journalister. Lenge har det vært en stor hatgruppe mot min partileder på Facebook. Gruppen har 85.000 medlemmer. Denne gruppen er nå solgt til en aktør i Tallin i Estland. Derfra spres det usannheter og sannheter i en grusom cocktail. Det meste er rene svertekampanjer.

Dette er en del av mediehverdagen i 2017. Det er utfordrende for alle, men særlig for oss som forsøker å kommunisere et budskap. Innholdssredaktør Jon Jacobsen er hel ved. Han er ekte. Han skriver ofte gode og balanserte kommentarer. Demokratiet er helt avhengig av sånne redaktører. Det var derfor jeg ble så provosert. 2,6 prosent betyr ca 4000 østfoldinger. Det er ikke det samme som «ingen». Vi har økt fra 1,4 prosent og håper å bidra til borgelig flertall.

I 2009 manglet Venstre 2000 stemmer nasjonalt på å sikre borgelig flertall på Stortinget. Jeg er varaordfører i Rygge kommune og jobber hver dag for å åpne flyplassen. Store krefter har lenge jobbet for at all vekst i luftfarten skal skje på Gardermoen. Ap, H, Frp og KrF ønsker å bygge ny rullebane på Gardermoen til 20-30 milliarder. Dette er Rygges største trussel. Venstre har hele tiden vært tydelig på at Rygge må utnyttes først. Gardermoens tredje rullebane er ferdig. Den ligger på Rygge.

For meg er dette viktig. Så viktig at jeg bruker all min tid på det. Samtidig ser jeg nettsteder i Estland spre «nyheter» over Norge om hvor elendige Venstre er. Nå sprer de kommentaren til Jon Jacobsen om at «ingen stemmer Venstre». Derfor spurte jeg Jon om dette er fake news. Hans svar var at han håper Venstres stortingskandidat kan bedre enn dette. Det håper jeg også at jeg kan. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at de nye eierene åpner Rygge. Og så håper jeg at Jon Jacobsen fortsetter å skrive om virkeligheten. Sorry Jon. Du er ikke fake. Du er ekte.