Gå til sidens hovedinnhold

Om boligdrømmer, fremtidens samfunn og Månefestivalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Steinar Frølandshagen forklarer satsingen OBOS på Månen: – Månefestivalen bidrar til at Fredrikstad blir en attraktiv by. En attraktiv by bidrar til at mennesker ønsker å bo her. Og mennesker som ønsker å bo her må ha en bolig.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et av årets desiderte høydepunkter har nettopp avsluttet tidenes mest fantastiske juli måned i Fredrikstad. Månefestivalen har gitt oss kulturelle opplevelser fra øverste hylle – både for øyet og øret, og ikke minst sosialt. Festivalen gir verdifull energi og kraft som vi tar med oss videre gjennom året frem til neste Månefestival. Og en stolthet og visshet om at byen vår faktisk er like attraktiv som også andre vil ha det til. Gamlebyen har igjen vært rammen om et musikalsk eventyr preget av sol og sommer – og ikke minst glade mennesker.

En attraktiv by er rik på kultur

Det bør ikke være tvil om at et rikt kulturliv er viktig for en by. Jo da, hva som er et rikt kulturliv kan man være uenige om – mennesker er forskjellige og våre behov for kulturell føde er ulik, men at opplevelser som setter følelsene våre i bevegelse er viktig for trivsel – det burde være udiskutabelt. I et samfunn preget av tidsfrister og høyt tempo på alle nivåer, er det viktig å ha tilgang til mentale hvilepauser og kraftkilder. Kulturinstitusjoner og -arrangement er samfunnsmessige funksjoner der mennesker møtes for å lade batteriene i et fellesskap basert på trivsel, glede og felles opplevelser. Resultatet er økt forståelse, innsikt og mangfold. Og en attraktiv by!

Fredrikstad tiltrekker seg mennesker – mennesker som skal ha et sted å bo. Derfor er byen attraktiv for OBOS. Årlig oppfyller OBOS boligdrømmen til hundrevis av mennesker i distriktet. Det er boliger til mennesker som synes Fredrikstad er et godt sted å bo og leve. Vi har et ansvar for å bidra til at disse menneskene skal trives – ikke bare i boligene sine – de skal trives i byen vår, både nå og i fremtiden.

Sammenhengen mellom næringsliv og kultur

Seriøse næringslivsaktører ser den selvfølgelige sammenhengen mellom næring og kultur – det samme gjør kulturlivet. Et gjensidig avhengighetsforhold som er til nytte for begge – og ikke minst et avhengighetsforhold som i de fleste tilfeller er helt nødvendig for begge. Innbyggerne er fasilitator og kan nyte godt av de fruktene som samarbeidet mellom næring og kultur gir. Resultatet er ikke bare et fungerende samfunn – men vi får et samfunn med innhold. Vi får ikke bare en by – men vi får en attraktiv by.

Fire fantastiske dager i Gamlebyen med «OBOS på Månen» og «Månefestivalen» er med å bidra til at vi trives i byen vår og at vi allerede nå gleder oss til neste sommer. Vi gleder oss til de gode musikkopplevelsene. Vi gleder oss til alle de glade menneskene som vi er sammen med når vi rusler rundt i Gamlebyen blant alle aktivitetene som foregår under festivalen. Vi gleder oss til piknik på vollgravene med gode venner. Vi gleder oss til smilene og fellesskapet – og til stoltheten til den fantastiske byen vår. Vi gleder oss til å vise den frem til de som kommer hit for å oppleve festivalen sammen med oss – og som kanskje får lyst til å flytte til Fredrikstad.

Fremtidens samfunn, boligdrømmer og Månefestival

OBOS har en visjon om å være med å bygge fremtidens samfunn og å oppfylle boligdrømmer. Vi ser den klare sammenhengen mellom det som foregå hver sommer i Gamlebyen i slutten av juli og denne visjonen. Månefestivalen bidrar til at Fredrikstad blir en attraktiv by. En attraktiv by bidrar til at mennesker ønsker å bo her. Og mennesker som ønsker å bo her må ha en bolig.

Derfor samarbeider OBOS med Månefestivalen om «OBOS på Månen».

Les også

Festival- og musikkmagien vi trenger

Kommentarer til denne saken