Fredrikstad-måkene vil flytte inn

Måkene kikket nysgjerrig på fotografen. Etter litt om og men ble de jaget ut i det fri igjen.

Måkene kikket nysgjerrig på fotografen. Etter litt om og men ble de jaget ut i det fri igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Måkene tok en åpen utgangsdør som invitasjon. Ikke rart beboer Arne Fjeld reagerte på rare lyder i gangen.

DEL

Leserbrev 

Etter en reportasje i Fredriksstad Blad om de grådige måkene i sentrum av vår by, der fuglene forsyner seg av middagsfatet, har jeg følgende historie:

Vi bor midt i hjertet av Nygaardsgata i et forretningsbygg hvor det er leiligheter i 3. etasje. Denne morgenen sto utgangsdøren åpen.

Forrige søndag morgen kunne vi høre rare lyder utenfor døren i gangen. Vi trodde det var som oppholdt seg i gangen og som bar inne noen saker/varer.  De rare lydene ga seg ikke etter et par timer. Innimellom hørte vi også skrik.

Jeg gikk ut i gangen og fikk se årsaken. Der kom de to flygende måker imot meg, så jeg dukket. I min forfjamselse gikk jeg inn i min leilighet igjen. Jeg måtte ta til meg opplevelsen, og gikk etter ett minutt ut i gangen igjen.

Denne gangen satt to måker på søylen i svingtrappa og kikket nysgjerrig  på meg. Jeg gikk inn i leiligheten og tok med meg kamera ut i gangen igjen. Måkene poserte fredfulle og nysgjerrige. (Bilde vedlagt.)

Det var en tredje måke der også som gikk ned trappa til 1. etasje. Etter mye om og men fikk vi hjelp av kaféinnehaveren i bygget til å jage måkene ut, uten å skade dem.

Godt var det for oss, godt var det for måkene fra Fredrikstad. Det var bare skitten igjen etter dem. Det ble en annen vask.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags