Noe er feil når måkene er til plage der folk bor og unger leker

Her har måkeungene holdt til. De etterlater seg fjær og møkk der ungene skal leke.

Her har måkeungene holdt til. De etterlater seg fjær og møkk der ungene skal leke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Knut Berg er oppgitt over at måkene som forskerne leter etter i skjærgården i stedet får mat og er til plage i boområdene.

DEL


LeserbrevJeg leser i avisen at styremedlemmer fra borettslagene i blokkene på Mineberget reagerer på måkeplagen. Vi som bor i rekkehusene i området er minst like plaget. Måkeungene har tatt tilhold på lekeplassen. Området hvor barn før kunne leke er fullt av måkedritt. De siste ukene har tre måkeunger hatt tilhold her. De bråker både natt og dag sammen med resten av kolonien og det er nesten umulig å sove med vinduene åpne.

Bakgrunnen for elendighetene må nok borettslagene i blokkene ta på sin kappe. De siste årene har måkene brukt takene på blokkene til et slags fugleberg. Når reir ikke fjernes kommer det stadig nye kull med måker som slår seg til i området.

Det er ikke bare i dette området måkene som forskerne leter etter ute i skjærgården, er til stor plage. I vollgravene har de overtatt det meste av plassen. Der ender og svaner tidligere regjerte er det i dag mest måker.

Jeg mener at det er en sammenheng her. Måkene får mat ved vollgraven i Gamlebyen hver dag og etablerer seg så i området slik som på blokkene på Mineberget. Dette kan ikke fortsette og noe bør gjøres snarest.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags