Delbekk svarer Bringa: Med bare et lavt næringsbygg er det ikke mulig med en helhetlig restaurering av Lørjekaia

– På begge sider av elven er det utbyggingsprosjekter som har gjort elven og promenaden så tilgengelig og attraktiv for byens brukere, skriver Delbekk i sin argumentasjon for nye Lørjekaia.

– På begge sider av elven er det utbyggingsprosjekter som har gjort elven og promenaden så tilgengelig og attraktiv for byens brukere, skriver Delbekk i sin argumentasjon for nye Lørjekaia. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Tomten på Lørjekaia som nå skal bebygges vil trolig være eneste muligheten for å få til en sammenhengende utvidelse av høyskolen, og mer sårt tiltrengt kunnskapsutvikling i i Fredrikstad, skriver Værste-sjefen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bjørn Bringa skriver i et nytt leserbrev mandag 15. april at han ikke fikk alle svar i avisens artikkel og gjennomgang av prosjektet med arkitekt Einar Jarmund og Sigbjørn Moe fra Værste. Bringa ønsker ikke at Værste skal bygge på tomten som i dag er parkeringsplass på baksiden av stadion, og at det i alle fall er for mye volum etter hans smak. Det er selvsagt helt greit at han mener det. Byutvikling debatteres i alle byer, og det er fint at det også gjøres i Fredrikstad.

Værste utvikler en bydel hvor vi bygger ut for skoler, arbeidsplasser og boliger, 3700 studenter og 1500 arbeidsplasser så langt, og flere vil det jo bli.

Tomten på Lørjekaia som nå skal bebygges vil trolig være eneste muligheten for å få til en sammenhengende utvidelse av høyskolen, og mer sårt tiltrengt kunnskapsutvikling i i Fredrikstad. Værste har arbeidet lenge for å få til dette, og vi vet vi konkurrerer om høyskolens ressurser da de også har stor virksomhet i Halden. Er vi heldige kan vi kanskje få til videre utvikling til Maskinhallen.

Vi tror på kunnskap og alle de ulike arkitektene som har deltatt i konkurransen, som alle har ment at Dreieværste blir et flott byhus.

Å bygge by for fremtidige generasjoner er krevende og innebærer både kompromisser og fornyelse. Blant annet er det en selvfølge at man i en fremtidig by skal tilstrebe største mulig bærekraft, fortetting og sikre at det blir byliv med mennesker og lys i områdene. Med kombinert formål og boliger over næringsbygget sikrer vi at det blir mennesker og tryggere områder omkring stadion.

Så er det slik at et slikt bygg med utvidelse av studentvirksomhet og nye kontorer utløser krav fra kommunen om opparbeidelse av kaifronter og bryggepromenader for titalls millioner kroner, som Værste må betale og senere vil overlevere gratis til kommunen. Slik vi har gjort fra gangbroen. På begge sider av elven er det utbyggingsprosjekter som har gjort elven og promenaden så tilgengelig og attraktiv for byens brukere. Uten å bygge noe, eller bare et lavt næringsbygg, vil det ikke være mulig å gjennomføre en helhetlig restaurering av Lørjekaia-området. Vi tror på kunnskap og alle de ulike arkitektene som har deltatt i konkurransen, som alle har ment at Dreieværste blir et flott byhus.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags