Tonedøve sjefslønninger

Nina Tangnæs Grønvold

Nina Tangnæs Grønvold Foto:

Av

Steinar Kleiven stiller spørsmål til kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold om lederlønninger og kompetanse.

DEL

Leserbrev

Jeg leser artikkelen om kommunale lønninger der kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold er intervjuet. Du sier at lønnen må være så høy for å rekruttere rett person. Samtidig så sier du at du ikke søkte jobben for lønnens skyld?

Utgår fra at du synes du har den kompetanse som trengs for den jobben du søkte? Så argumentet ditt om lønn på nesten to millioner har du selv desavuert? Kan det tenkes at de andre kommunale sjefer som får millionlønn også søkte jobbene fordi de synes jobbene er interessante?

Uansett synes jeg man må være totalt tonedøv som partipolitiker og utvalgsleder som foreslår lønnsøkninger som er halvparten av en årslønn for dem som jobber (på gulvet) i kommunen.

Du skriver, Tangnæs Grønvold, at det er viktig å ansette folk med rett kompetanse. Hvordan forklarer du da den store bruken av eksterne advokater og konsulenter i en mengde saker vi har lest om i FB det siste året? Det tyder på at de direktører som er ansatt, mangler den viktige kompetansen som millionlønnen de får skal være kompensasjon for?

Argumentet ditt om at det aldri passer å heve sjefslønninger deler jeg hundre prosent, spesielt når det dreier seg om flere hundre tusen kroner i lønnsøkning på ett år, på en allerede høy lønn.

Apropos åpenhet, kan du fortelle leserne hvor mye kommunen kjøper konsulent- og advokatrådgivning for på et år. Dette kjøpes vel inn fordi kommunen anser anser å mangle den kompetansen hos dagens direktører?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags