Tusen ledige etter Rygge? Det må være en viss sannhetsgehalt i det LO-ledelsen sier

Roger Larsen refser LOs distriktssekretær for manglende realitetsorientering.

Roger Larsen refser LOs distriktssekretær for manglende realitetsorientering. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

LO-medlem Roger Larsen mener det var skremselspropaganda da LOs distriktssekretær mente 1000 ville bli arbeidsledige idet Moss lufthavn Rygge ble lagt ned.

DEL

Leserbrev 

Om Rygge flyplass avvikles, vil det bety en ledighetsøkning i fylket på 20 prosent, sa LOs distriktssekretær i Østfold, Ulf Lervik. Det skulle bli mellom 900 og 1100 personer. Nå viser det seg, i følge NAV, at arbeidsledigheten synker i Østfold, altså det motsatte av hva distriktssekretæren påsto ville skje. Han prediket altså det reneste visvas ovenfor oss medlemmer. I tillegg skulle miljøavgiften på flyreiser medføre 5000-6000 nye arbeidsledige over hele landet. Dette har også vist seg å være feil.

Man må rett og slett slutte å oppføre seg som Donald Trump.

Vi i LO kan ikke fortsette slik, det må være en viss realitetsorientering og sannhetsgestalt i uttalelser fra ledelsen. Man må rett og slett slutte å oppføre seg som Donald Trump. Jeg regner med at vi i LO og resten av fylkets innbyggere snart får en oppdatering av disse tallene fra LOs distriktssekretær i Østfold, Ulf Lervik. Han bør fortelle oss hvordan han og LOs ledelse kom frem til disse tallene og vise oss at det ikke bare var tull og skremselspropaganda.

At det ikke bare var «tenk på et tall!» Jeg er sikker på at Fredriksstad Blad åpner spaltene for en klargjøring. Lervik vil nok redegjøre ganske raskt regner jeg med, hvis ikke så bør han kanskje vurdere sin stilling? NAV melder som sagt: «Arbeidsledigheten har gått ned i 2016, og NAV føler seg sikre på at den fortsetter nedover også neste år». At den himmelblåblå regjering bruker en oppskrift som virker, skattelette, får være julepresangen til oss i Østfold.

Når det er sagt, så vil jeg gratulere LO med en vellykket boikottaksjon av Ryanair, ja for man har vel ikke glemt at AUF, Arbeiderparti-ledere og LO gikk inn for en boikott av Ryanair? Fra 2013 husker vi vel dette: «LO og andre fagforeninger boikotter Ryanair på grunn av de ansattes arbeidsforhold, og AUF oppfordrer til en folkelig boikott av selskapet.» Seieren følger våre faner!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags