Unnskyld meg, Vidar Schei, at en 47 år gammel mann betegner ungdomspolitikere som innsiktsløse, er kritikkverdig

–  Jeg håper inderlig at våre samfunnsengasjerte venner i AUF ikke blir behandlet med samme nedlatenhet og arroganse, skriver  Aleksander Abelsen til Vidar Schei.

– Jeg håper inderlig at våre samfunnsengasjerte venner i AUF ikke blir behandlet med samme nedlatenhet og arroganse, skriver Aleksander Abelsen til Vidar Schei. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi «unggutta i Høyre» tar gjerne en prat med de gamle og vise i LO og Ap. Da forutsetter riktignok en mer seriøs tone og ikke minst gjensidig respekt, skriver Aleksander Abelsen til Vidar Scheis innlegg om tette rødgrønne bånd.

DEL

LeserbrevDet er i orden at du nærer sterke følelser både for ditt eget parti og LO. Jeg kjenner meg igjen i disse følelsene, i «mitt elskede Høyre» som du så pent kaller det. Det er også greit at du helt klart har andre politiske oppfatninger, min ideologi bygger faktisk opp rundt det, men når du påstår at Høyre eller andre partier ikke har bidratt til å bygge velferdsstaten, må jeg si jeg blir skuffet og forvirret.

Norges første sosiale trygdeordning var initiert av en Høyre-regjering og senere har samarbeidet på tvers av hele Stortinget vært viktig for å bygge velferdsstaten slik vi kjenner den i dag. LO i Fredrikstad ser med stor bekymring på at de alternative budsjettene som prøver å spare inn på den enorme gjelden kommunen har pådratt seg. Det er en ærlig sak, men like ærlig må det være å ønske seg en bærekraftig og stabil kommuneøkonomi som etterlater et godt utgangspunkt for nye generasjoner.

Vi «unggutta i Høyre», som du så nedlatende kaller oss, tar gjerne en diskusjon med de gamle og vise i LO og Ap. Vi forutsetter riktignok en mer seriøs tone og ikke minst gjensidig respekt. At en 47 år gammel mann betegner ungdomspolitikere som innsiktsløse er kritikkverdig. Ungdom fortjener en saklig debatt, jeg håper inderlig at våre samfunnsengasjerte venner i AUF ikke blir behandlet med samme nedlatenhet og arroganse. Jeg tror ingen av dem ville sagt om meg at min egeninteresse for profitt var drivkraften i mitt politiske engasjement og gleder meg stort over å kunne være en del av del ungdomspolitiske fellesskapet.

Så unnskyld meg, Vidar Schei, vær nå litt grei!

Aleksander Abelsen

«Blåruss» og bystyrekandidat

Fredrikstad

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags