Takk, Merete Lie, for deg har ingenting vært umulig

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Perry Aarti Olsen om sin avtroppende sjef på Litteraturhuset: – Tenk deg at noen foreslår å invitere John Irving. De fleste ville sett på dette som umulig. Merete har alltid tenkt – hvorfor ikke?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Det er bare en måte å beskrive Merete Lie på; hun er et fyrverkeri!

Sjefen slutter. Det føles veldig rart. Jeg startet i jobben som program- og markedsansvarlig i november 2014 og for meg er Merete Lie selve personifiseringen av Litteraturhuset Fredrikstad.

Jeg traff Merete første gang på jobbintervju. Jeg forventet å møte en stram og korrekt dame fra Oslos beste vestkant som stadig siterte Shakespeare og Hamsun mens hun snakket om høykultur.

Jeg tok feil. Jeg møtte en imøtekommende og sprudlende sjef som snakket entusiastisk om huset og var nysgjerrig på hvordan jeg kunne bidra. En som først og fremst var opptatt av huset, innholdet og hvordan det kunne bli enda bedre.

Etter hvert kom det også frem at hun til tider er en meget fjasete sjef med masse historier og digresjoner, samtidig som hun evner å sette seg i respekt hos alle typer mennesker. En helt spesiell og veldig morsom kombinasjon.

Merete Lie knekte koden tidlig. Siden hun startet har utgangspunktet vært: «Dette må vi få til i Fredrikstad». Veldig mange andre ville heller sagt: Hvorfor i Fredrikstad?

Hun har et enormt driv og det er mye av grunnen til at Litteraturhuset Fredrikstad har blitt en suksess.

Tenk deg at noen foreslår å invitere John Irving. De fleste ville sett på dette som umulig – ingen vits å prøve en gang. Merete har alltid tenkt – hvorfor ikke?

«Folk i Fredrikstad vil jo elske det og Irving blir sikkert kjempeglad for å se Gamlebyen. Hvem blir ikke det?»

For Merete Lie har ingenting vært umulig – og det smitter over på oss ansatte. Hun blir heller aldri fornøyd. Misforstå meg rett, vi som jobber her har fått massevis av skryt, men ta for eksempel dagen etter John Irving var her. Mange sjefer ville lagt bena på bordet og vært veldig fornøyd med seg selv. Kanskje til og med tatt en fridag. Ikke Merete Lie. Hun er på kontoret til vanlig tid etter å ha kjørt tur retur Oslo med Irving i passasjersete og det første hun sier er: «Så fantastisk det var i går – hvilken stor internasjonal forfatter bør vi prøve å få hit neste gang?»

Hun har et enormt driv og det er mye av grunnen til at Litteraturhuset Fredrikstad har blitt en suksess. Lie har vært med i alle ledd. Fra å hente stoler i kjelleren til å legge frem Litteraturhuset Fredrikstads sak på Stortinget.

Å jobbe med kultur og kreative arrangement krever fleksibilitet, varierte dager og unormal arbeidstid. Merete Lie har jobbet døgnet rundt. Litteraturhuset Fredrikstad er alltid med.

Det er alltid sunt med forandring og fornyelse. Selv om det i dette tilfellet er veldig trist, både for byen og for oss ansatte. Deichman er utrolig heldig som får en leder med så stor arbeidskapasitet, humør og pågangsmot som det Merete har.

Og Litteraturhuset Fredrikstad skal på sin side fortsette å stekke seg for å sikre et godt og bredt kulturprogram for Østfold og byen vår.

Lykke til, verdens beste sjef.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.