Tajik(AP), viktig med avklaring om privatskoleforliket

– Etter Tajiks kraftige kritikk av privatskoler under APs årsmøte i Fredrikstad knyttet til kristne ideelle organisasjoner er det skapt stor utrygghet om hvor AP er på vei, skriver Lino Lubiana i dette innlegget.

– Etter Tajiks kraftige kritikk av privatskoler under APs årsmøte i Fredrikstad knyttet til kristne ideelle organisasjoner er det skapt stor utrygghet om hvor AP er på vei, skriver Lino Lubiana i dette innlegget.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lino Lubiana, KrF, stiller spørsmål om Arbeiderpartiet har skiftet spor. – Hvor er AP på vei i spørsmål om fremtiden for idelle, private organisasjoners skoler med pedagogisk-, religiøs- eller kulturell profil? spør han.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Har AP skiftet spor? AP var med på privatskoleforliket på Stortinget hvor intensjonen var å demme opp mot rent kommersielle skoler.

Etter Tajiks kraftige kritikk av privatskoler under APs årsmøte i Fredrikstad (Fredrikstad Blad 13.02) knyttet til kristne ideelle organisasjoner i Strand kommune, Tau, Jørpeland og Bjørheimsbygd, er det skapt stor utrygghet om hvor AP er på vei. I Fredrikstad har vi mange privatskoler knyttet til ideelle organisasjoner som nå står i fare for å rammes av en ny politisk linje i AP.

I vårt område har vi Hans Nielsen Hauge videregående, NLM; Haugetun Folkehøyskole og Tomb videregående skole, Normisjon; Wang toppidrett videregående og ungdomsskole; Steinerskolen på Rolvsøy og Seiersborg drevet av Blåkors. Vi har stor glede av alle disse skolene og vår erfaring er at Inge av disse skader samfunn og lokalmiljø. Tvert imot, de har svært mange søkere.

Wang virker rekrutterende til FFK og Stjernen og annen idrett som er gir ungdom mestring og er vesentlig for Fredrikstads kulturliv.

Selv ønsker jeg meg Egil Hovland private ungdomsskole i Fredrikstad, med tidlig fokus på musikk og drama, hjelpetjenester og menighetstradisjon som tidlig forberedelse til tjenester i feltet kultur, helse og menighet.

Tajik, hvor er AP på vei i spørsmål om fremtiden for idelle, private organisasjoners skoler med pedagogisk-, religiøs- eller kulturell profil?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.