KrF setter oppfølging og verdighet foran sprøyterom

Ideell innsats: – Blå Kors her i Fredrikstad og Evangeliesenteret i Halden er ideelle tilbud som hvert eneste år er med på å sette mennesker fri fra rusen og gjøre dem i stand til å leve verdig liv, skriver Line Henriette Holten Hjemdal.

Ideell innsats: – Blå Kors her i Fredrikstad og Evangeliesenteret i Halden er ideelle tilbud som hvert eneste år er med på å sette mennesker fri fra rusen og gjøre dem i stand til å leve verdig liv, skriver Line Henriette Holten Hjemdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Målet for ruspolitikken må være rusfrihet, mener Line Henriette Holten Hjemdal som representerer Kristelig Folkeparti og Østfold på Stortinget.

DEL

Leserbrev

- Men hvorfor skal vi ta vare på dem? spør Helene Sandvig. I sitt TV- program har hun akkurat sjekket inn på et hospits Dalsbergstien hus i Oslo hvor rusavhengige har sitt tilholdssted. - Åh, men det er jo mennesker. Det er jo våre medmennesker, svarer feltsykepleieren Gull. Og med det har egentlig feltsykepleieren forklart KrFs ruspolitikk.

Vi mener at vi som samfunn har plikt til å stille opp for sterkt hjelpetrengende rusavhengige og hjelpe dem til et verdig liv. KrF mener det er viktig å beholde troen på målet om rusfrihet og ikke gi opp mennesker. Derfor vil vi først og fremst gi hjelp som har som mål å bli rusfrie.

KrF vil prioritere mer helsehjelp til dem som ikke klarer å nå målet om rusfrihet på egen hånd – med flere lavterskeltilbud, med riktig boligtilbud, med god oppfølging, med en verdighet over tid, fremfor sprøyterom. KrF mener det må satses sterkt på en helhetlig ruspolitikk, på forebygging, behandling, oppfølging og ettervern, forebygging og behandling som sikter mot rusfrihet.

Derfor er vi svært glade for at vi denne perioden har fått regjeringen med på en opptrappingsplan på 2,4 milliarder kroner til rusomsorgen de neste årene. Vi vil sikre ideelle tilbud for rusavhengige stabile rammevilkår, blant annet gjennom løpende avtaler med det offentlige.

Line Henriette Holten Hjemdal er gjerne innom Varmestua i Fredrikstad for å høre hvordan brukerne opplever tilbudet. På bildet daglig leder Ole Alm.

Line Henriette Holten Hjemdal er gjerne innom Varmestua i Fredrikstad for å høre hvordan brukerne opplever tilbudet. På bildet daglig leder Ole Alm. Foto:

Evangeliesentret og Blå Kors her i Fredrikstad er ideelle tilbud som hvert eneste år er med på å sette mennesker fri fra rusen og gjøre dem i stand til å leve verdig liv. For meg er det like stort og viktig å bli oppdatert av «gutta og jentene» over en kopp kaffe på Varmestua eller på Østerbo denne uka og hvordan det egentlig står til med rusomsorgen i Norge og i byen vår.

Feltsykepleier Gull har helt rett. Rusmisbrukere er våre medmennesker. Og som politikere har vi mulighet til å gjøre noe med og for dem og legge til rette for at de kan komme seg ut av rus og tilbake som deltakere i samfunnet. Derfor prioriterer KrF rusomsorg gang på gang. Mitt hjerte brenner for en mangfoldig og solidarisk rusomsorg.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags