Gå til sidens hovedinnhold

«Stem på han Stian!»

Artikkelen er over 6 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Vi håper leseren unnskylder lånet og omskrivingen av det salige Odd Andreassen gjentok høylydt og ofte fra tribuneplass på Gamle Stadion i sin tid. Han var en stor fan av kantspilleren Stian Johnsen, og ropte stadig at han burde få ballen: «Spell på han Stian!» lød det.

I helgen er det en helt annen Stian det gjelder. Og det er en helt annen idrett. Kampen går ikke på gress, men på parkett.

For mens sarpingene håper på det beste i neste helgs cupfinale, skal Fredrikstad-folk heie og stemme Stian «Staysman» Thorbjørnsen til topps i et av landets aller mest populære underholdningprogam på tv.

De siste årenes seertall tyder på at langt flere vil få med seg hvordan det går med Stian i Skal vi danse-finalen enn med Sarpsborg 08 i cupfinalen. I fjor hadde dansefinalen mer enn én million seere, mens cupfinalen hadde knapt 670.000.

Det var ikke mange som på forhånd hadde trodd at den rølpete partymusikeren fra Fredrikstad, med «20 kilo ekstra» tatovert på magefettet, skulle gjøre det sterkt i quickstep, cha-cha-cha og wienervals. Men kombinasjonen av ekte folkelighet, god rytmefølelse, høy treningsdisiplin og ydmyk preking på tv, har gjort Staysman til høstens yndling på skjermen.

Selv om vi synes det er en uting at finalevinneren avgjøres av hvem det er som har flest fans med mest penger å bruke på tekstmeldinger, så anbefaler vi hele byen å stemme på han Stian lørdag kveld. Og avslutter med å parafrasere enda et uttrykk fra ballspillet sarpingene er mest opptatt av for tiden: «Av alle uviktige ting i verden er dansing det viktigste».

PS. Du kan også stemme gratis på TV2.no - én gang per nettleser.

FBTV har tatt en runde for å sjekke stemningen før «Skal vi danse»-finalen med Stian «Staysman» Thorbjørnsen:

FBTV har tatt en runde for å sjekke stemningen før «Skal vi danse»-finalen med Stian «Staysman» Thorbjørnsen

 

Kommentarer til denne saken