Vel anvendte Anno-kroner

Vanlig syn: Turistgruppene florerer som følge av #Annoeffekten i Gamlebyen og på Isegran.

Vanlig syn: Turistgruppene florerer som følge av #Annoeffekten i Gamlebyen og på Isegran.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leder 

Du kan se det selv. Ta en tur til Gamlebyen eller Isegran nær sagt hvilken som helst dag. Det er snart like vanlig å se grupper med turister langs brostenene og i Anno-kulissene, som det er å møte ender i vollgravene.

Fenomenet har fått navnet #Annoeffekten i sosiale medier. Folk strømmer til Fredrikstad for å oppleve den pittoreske idyllen som hadde opptil 900.000 seere på NRK1 i årets utgave av Anno.

Maken til folkelig og fristende fremstilling av Fredrikstads fremste turistmagneter har vi knapt sett på tv.

Selv Fredrikstad Høyre, som først sa nei til å støtte aktivitetsdager på Isegran og i Gamlebyen for å melke #Annoeffekten, stemte ja til videreføring da det ble klart at tiltaket har vært en stor suksess.

Da kamera-helikopteret nærmet seg Fredrikstad-brua, brøt kanalen sendingen og viste en lengre reklamepause

Selv om det har vist seg at det i dette tilfellet har vært særdeles lukrativt for Fredrikstad å bli profilert på riksdekkende tv, har vi grunnleggende forståelse for at lokalpolitikere har en kritisk tilnærming til å bruke offentlige penger på å støtte denslags.

Det er sjelden mulig å vite på forhånd hvilken effekt tv-bildene vil kunne ha.

Hvaler kommune betalte 330.000 kroner for tv-dramaet «Hvaler» i 2008, tilsynelatende uten noen dokumentert effekt for ferieparadiset i ettertid.

Vi er også usikre på om det hadde noen betydning for Fredrikstad at TV2 nylig viste en haug med biler og motorsykler og en liten gruppe syklister rase gjennom byen på en regntung søndag ettermiddag i Tour of Norway. Kommunen støttet rittet med 100.000 kroner, og Visit Fredrikstad & Hvaler forventet «fine tv-bilder herfra». Da kamera-helikopteret nærmet seg Fredrikstad-brua, brøt kanalen sendingen og viste en lengre reklamepause.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags