8. mars: Alle mennesker skal ha like rettigheter

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leserbrev 

Kvinnedagen er like viktig i dag som tidligere, hvis ikke viktigere. Kvinnedagen representerer ikke bare kvinners rettigheter lenger. Den representerer at alle mennesker skal ha like rettigheter! Selvfølgelig er det kvinnenes rettigheter som skal stå i fokus denne dagen, men kvinner jobber ikke bare for sine egne rettigheter. De jobber for rettighetene til alle de som ikke er likestilt i dagens samfunn.

Kvinner blir fremdeles undertrykt i dagens samfunn. Undertrykkelsen er ikke like tydelig i dag som det den var før, men den er absolutt tilstede. Det er urettferdig at kvinner tjener mindre enn menn, og det i samme jobb. Kvinner får ikke samme muligheter som menn, fordi de ofte har og føler et større ansvar for barn og familie. Vi er alle nødt til å sørge for at kvinner og menn får like muligheter. Like muligheter betyr ikke at nødvendigvis at menn og kvinner skal ha samme type jobber, men at mulighetene skal være like.

Rettigheter er vel og bra, men vi må også sørge for at disse rettighetene er reelle i dagens samfunn. Vi må faktisk legge til rette for at kvinner og menn har like muligheter. For at vi skal få til det, må vi sammen sørge for at det skjer. Vi har alle en plikt til å støtte hverandre, og spesielt de som trenger det mest.

Mange kamper er kjempet og mange er vunnet, men det betyr ikke at kampen er over. Vi må alltid fortsette å kjempe!

Gratulerer med kvinnedagen i dag 8. mars.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags