Gå til sidens hovedinnhold

Kunstisbane for alle

Artikkelen er over 5 år gammel

Øivind Kvammen skriver om hva kunstisbanen vil bety for Fredrikstad i forbindelse med åpningen tirsdag kveld.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig er dagen kommet, det har vært en lang fødsel, men nå er ventetiden over!

Kunstisbane har vært diskutert i byen vår i over et tiår. Mange var lei seg da planene for Stortorvet endelig ble vedtatt og kunstisbanen ikke var med der. Samtidig ser vi at de nyrenoverte byrommene i byen fungerer stort sett slik de var planlagt og til tider enda bedre – her kan nevnes Domkirkeparken med lekeplass, Blomstertorvet som er nær ved å se ut som en badestrand på en vakker sommerdag og ikke minst Stortorvet som en dag er en badeplass for ungene, en annen dag arena for konserter eller sportslige aktiviteter – byens innbyggere er virkelig i ferde med å ta byen i bruk!

Og nå også kunstisbane på Værsetorvet – hvorfor er den viktig? Vi i Værste har sett hvilken fantastisk aktivitet tilsvarende isbaner skaper i Spikersuppa i Oslo, på Bragernes torg i Drammen, for ikke å snakke om i flere sentrale byrom i både London og New York – folk vil ha aktivitet i byens sentrum!

Værstetorvet kunstisbane er et lavterskeltilbud der alle som har lyst skal få prøve å gå på skøyter og det er selvfølgelig gratis. All erfaring fra sammenlignbare anlegg tilsier at alle typer mennesker setter stor pris på denne type anlegg og vi er overbevist om at isen også vil fylles av mange som ellers aldri ville tatt skøytene på! Fra de første «små» tankene om bare en isbane har dette utviklet seg til å bli et flott byutviklingsprosjekt – ja en attraksjon vil vi tillate oss å kalle det! Akkurat passe stor til at den blir intim nok som opplevelses- og byrom.

Banen vil i tillegg være med å bidra til utviklingen av en moderne og positiv bydel med sterkt bidrag til Fredrikstad sentrum. Værstetorvet vil få en naturlig sammenbinding via gangbroen med Stortorvet og Blomstertorvet - og etablering av banen er ytterligere et moment for å bringe aktivitet til en ny bydel, slik bystyret bestemte i byområdeplanen av 2011 at Værsteområdet skal utvikle seg til.

Vi i Værste har sett hvilken fantastisk aktivitet tilsvarende isbaner skaper i Spikersuppa i Oslo, på Bragernes torg i Drammen.

I de sju-åtte månedene det ikke vil være isbane her skal det legges til rette for sandvolleybane og andre sommerlige aktiviteter på Værstetorvet. Dette skal på samme måte som kunstisbanen, kunne brukes av alle nær sagt til enhver tid. Samtidig kan den årlige sandvolleyballturneringen komme til dekket bord/ferdig bane og vi vil få flotte aktiviteter under samme arrangement på begge sider av elven – for et skue og for en opplevelse!

Kunstisbanen er organisert som et OPS (offentlig-privat samarbeid) der Fredrikstad kommune og Værste har gått sammen for å kunne gjennomføre det. Samtidig er det viktig på en dag som denne og rette en takk til Sparebankstiftelsen som etter å ha mottatt søknaden raskt ga uttrykk for stor begeistring for tiltaket og bevilget støtte til prosjektet. Foruten å gi betydelige verdier i prosjektbidrag og tomt er vi i Værste glade for også å kunne glede brukerne med varmestue med servering samt utleie og sliping av skøyter.

Vi takker Fredrikstad kommune ved byens politikere for et offensivt og tverrpolitisk positivt vedtak, og administrasjonen for et særdeles godt samarbeidsprosjekt. Nå ser vi fram til at byens innbyggere skal ta anlegget i bruk!

Kommentarer til denne saken