Kunnskapsløst om kulturøkonomi fra Idyll-sjefen

Idyllfestivalen får i innlegget ros for å gi et tilbud som gjør Fredrikstad til en mangfoldig by, men lederen forstår ikke hvilke utfordringer andre festivaler står overfor, heter det.

Idyllfestivalen får i innlegget ros for å gi et tilbud som gjør Fredrikstad til en mangfoldig by, men lederen forstår ikke hvilke utfordringer andre festivaler står overfor, heter det. Foto:

Av

Anders Narverud Moen svarer leder Terje Olsen i Idyllfestivalen som uttalte at kommunen ikke bør gi økonomisk støtte til etablerte festivalen. – Han tar ikke inn over seg hvilke utfordringer andre festivaler har, skriver Narverud Moen.

DEL

Leserbrev

Vi skal alle være glade for at det ikke er Terje Olsen i Idyllfestivalen som styrer kulturpolitikken i Fredrikstad. Å legge ned tilskuddsordningene for kunst- og kulturfestivaler, slik Terje Olsen foreslår, kan i beste mening sees på som om Olsen ikke tar innover seg utfordringene som festivaler har. Det er en risikofylt bransje vi driver i, og flere suksessfulle festivaler har gått dukken gjennom årene: Qvart, Hove og Slottsfjell. Festivaler i samme feltet som Olsen jobber i.

Jeg skal være den første som anerkjenner jobben som Idyllfestivalen gjør for å sikre en sunn festival som presenterer gode opplevelser for et stort publikum, med et program som er etterspurt. Nettopp slike initiativ som Idyll, gjør at Fredrikstad er en mangfoldig by. Men Fredrikstad er fortsatt en liten by, og skal det være rom for et mangfoldig kultur- og festivaltilbud, er det nødvendig med en aktiv politikk som svarer på utfordringene vi arrangører står overfor. Det være seg økonomi, logistikk eller så enkelt som skjenkeløyve.

Hvis Olsen også hadde hatt et større perspektiv, hadde han erkjent disse utfordringene, og kanskje sett at det er lite produktiv å skyte ned andre festivalers initiativ for å sikre at kommunen tar ansvar. For til slutt handler det om å ville skape gode møteplasser for å oppleve ekstraordinære kulturopplevelser, og det må Fredrikstad kommune tilrettelegge for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags