Lykken sitter IKKE i puppene!

Kvinnen på bildet later til å mene at nye, større  pupper er veien til lykke. – Da tar hun helt feil, ifølge Kari Koppang Fuglevik.

Kvinnen på bildet later til å mene at nye, større pupper er veien til lykke. – Da tar hun helt feil, ifølge Kari Koppang Fuglevik. Foto:

Av

Skattepengene skulle gå til nye pupper – Kari Koppang Fuglevik er kritisk til radioinnslaget: – Jeg får vel være høflig nok til å håpe det står bra til med de nye puppene til dama. Samtidig er jeg bekymret for signalet hun sender ut.

DEL

Leserbrev

Hver fjerde henvendelse til Røde Kors’ samtaletjeneste «Kors på Halsen» kommer fra barn og unge som ikke er fornøyd med utseende og opplever kroppspress, de er ikke er fornøyd med egen kropp. De ønsker å være tynnere, penere eller bedre trent.

For kort tid siden kom skatteoppgjøret. I den forbindelse snakket P5 med en dame om hva hun skulle bruke skattepengene til. Hun skulle kjøpe nye pupper, fortalte hun. Operasjon var avtalt. Førti tusen kroner pluss tjue tusen fra ektemannens skattepenger var prisen for puppene. «Pengene har vi tjent. De er våre. Vi kan bruke pengene til hva vi vil», sa kvinnen. Akkurat det har hun jo rett i.

Dette innslaget dukker opp i mine tanker da jeg leser om barn og unge som ikke er fornøyd med utseendet sitt. Det er ikke de selv som har kommet på at de ikke er pene nok, tynne nok eller har den rette størrelsen på leppene eller puppene. Det er det noen som har fortalt dem.

Barn og unge skal ha mot til å si at de er bra nok som de er. Da er det i alle fall viktig at foresatt og voksne forteller dem at det «ekte» individet holder mål.

Jeg får vel være høflig nok til å håpe det står bra til med de nye puppene til dama. Samtidig er jeg bekymret for signalet hun sender ut. At P5 brukte tid på saken kan også være kritikkverdig.

Vi må fortelle barn og unge rundt oss at lykken ikke sitter i puppene eller i justering av nese eller andre kroppsdeler. Mitt ønske er at alle skal kunne få være akkurat som de er. Det er ikke utsendte eller en type kropp som betyr noe, det er den vi er som er det viktige. Alle er gode nok!


NB: P5 gjør F-b oppmerksom på at dette var en livesending, hvor folk hadde mulighet til å ringe inn å si sin mening på direkten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags