De kristne verdiene er de viktigste for KrF

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– KrF kommer til å prate om de kristne verdiene uavhengig av om det er populært i politikken eller ikke, forsikrer Line Henriette Hjemdal.

DEL

Leserbrev 

Det er i vinden å prate om kristne verdier og den siste tiden har flere partier løftet fram viktigheten av K-en i KRLE faget. Det er vi i KrF glade for. Det er verdt å merke seg at for fire år siden var det bare KrF som pratet K-n i KRLE- faget.  Så er det kanskje populært og prate om kristendom akkurat nå. Da vil jeg som KrF-politiker minne om at vi i KrF har hatt kristne verdier som rettesnoren for vår politikk fra partiets oppstart. Og at KrF kommer til å prate om de kristne verdiene uavhengig av om det er populært i politikken eller ikke.

I KrF navigerer vi vår politikk ut fra de kristne verdiene, fordi vi er overbevist om at dette også er det beste for framtiden. Framtiden, med alle dens teknologiske muligheter, trenger etisk veiledning og refleksjon. Og vi snakker om «kristen» etikk fordi vi er overbevist om at et verdigrunnlag med denne forankringen er det beste for samfunnet.

Det betyr at KrF vil kjempe for retten til liv for begge tvillingene i mors mage. Det betyr at KrF vil at norske skolebarn skal lære om Jesus. Det betyr at vi hegner om og heier på og lager politikk for familiene. Foreldre er erstattelige på jobb, men uerstattelig hjemme. Det betyr at i livets siste fase, så skal åndelig omsorg være en helt sentral del av livet på sykehjem, hvis pasienten ønsker det. Vi retter også blikket utover, fordi vi vet at de minste i samfunnet skal vi rope for. Det betyr at vi aldri vil legalisere det å kjøpe sex.

De kristne verdiene er verdier som varer og verdier som varmer. De ønsker KrF skal få prege politikken og samfunnet vårt. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags