Bondevik er redd «De Kristne» kan ødelegge for Line

– Hun trengs på Tinget, mener Kjell Magne Bondevik om Line Henriette Holten Hjemdal. Han mener en stemme til «De Kristne» kan svekke kristne verdiers innflytelse på norsk politikk.

– Hun trengs på Tinget, mener Kjell Magne Bondevik om Line Henriette Holten Hjemdal. Han mener en stemme til «De Kristne» kan svekke kristne verdiers innflytelse på norsk politikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kjell Magne Bondevik advarer alle som vurderer å stemme «De Kristne»: – Du bør ikke stemme slik at KrF blir svekket. Vi trenger fortsatt Line Henriette Holten Hjemdal på Tinget.

DEL

Leserbrev 

Mange er opptatt av verdispørsmål i denne valgkampen. Det er bra. Noen har slått til lyd for å stemme på partiet «De Kristne. Men det kan virke mot sin hensikt.

Jeg tviler ikke på den gode hensikten bak «De Kristne»s engasjement. Men vi kan ikke automatisk overføre ord fra Bibelen til praktisk politikk i regjering og Stortinget. Det er forskjell på politiske organer og en menighet. Men kristne etiske verdier har selvsagt med politikk å gjøre. Det er dette KrF legger til grunn når partiet vil verne om livet, familien og skaperverket. Det er dette KrF vil når partiet vil øke bistanden til fattige i Norge og ute i verden.

Alle må vi tenke gjennom hva virkningene av vår stemme ved valget vil bli. Vi vet at partiet «De Kristne» ikke har realistisk sjanse til mandat i noe fylke. Men vi vet også av erfaring at partiet kan ta såpass mange velgere at det svekker KrF nok til at partiet mister mandater i noen fylker. Da oppnår man det motsatte av det mange vil: Det blir færre politikere som fremmer de kristne verdiene på Stortinget.

KrF har et svært utsatt mandat i Østfold. Vi trenger fortsatt Line Henriette Holten Hjemdal på Tinget.

Til de som vurderer å stemme «De Kristne», vil jeg derfor si: Tenk dere nøye om! Du bør ikke stemme slik at KrF blir svekket. Da reduserer du kristne verdiers innflytelse på norsk politikk.

Nå er det tid for samling om KrF!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags