Ønsker debattanter velkommen til faglig påfyll om forbrytelse, straff og samfunn

– Et nyttig innblikk i en «verden» som mange har meninger om, men som få egentlig kjenner til, skriver Farukh Qureshi om invitasjonen til Viken FpU og Østfold AUF.

– Et nyttig innblikk i en «verden» som mange har meninger om, men som få egentlig kjenner til, skriver Farukh Qureshi om invitasjonen til Viken FpU og Østfold AUF. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter å ha diskutert om kriminelle fortjener en ny sjanse, får nestformann Carl William Nordby i Viken FpU og leder Maria D. Imrik i Østfold AUF invitasjon til temakveld og omvisning i Oslo fengsel.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som fengselsbetjent og tillitsvalgt i kriminalomsorgen leste jeg med stor undring nestformann i Viken FpU sitt innlegg om at alle lovforbrytere ikke fortjener en ny sjanse. Det er mye som både kan og bør kommenteres da det rokker ved en del prinsipper som vårt samfunn er tuftet på. Fylkesleder i AUF Østfold har gitt et godt tilsvar, hvor hun blant annet skriver at vi må ha troen på at mennesker kan forandre seg, og henviser til et godt eksempel, Trond Henriksen, som er et levende bevis på at det er mulig å forandre seg.

Som tillitsvalgt er en del av min «jobb» å «rive murene» - ikke bokstavelig talt, men det innebærer i praksis å opplyse samfunnet om straff og kriminalomsorg. Jeg velger derfor å ta fylkeslederen i AUF Østfold på ordet i forhold til faglig påfyll, og inviterer med dette, både FpU Viken og AUF Østfold, til en temakveld og omvising på Oslo fengsel. Dette for å gi våre ungdomspolitikere faglig påfyll og et nyttig innblikk i en «verden» som mange har meninger om, men som få egentlig kjenner til. Dette kan være nyttig, og hvis ikke annet så kan det gi lik kunnskapsgrunnlag slik at diskusjonen om forbrytelse, straff og samfunn blir både saklig og god.

Så, kjære Viken FpU og AUF Østfold, jeg håper dere takker ja til invitasjonen og at vi sees i nærmeste fremtid.

Farukh Qureshi

Leder av Oslo fengselfunksjonærers forening

Oslo

Følg på: Twitter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags