Camilla Eidsvold og romfolk: Hvor blåøyd går det an å bli?

Folkemøte om romleiren, februar 2014: I brevet heter det at Camilla Eidsvold (bildet) og biskop Atle Sommerfeldt uttalte seg på en slik måte at brevforfatter Wenche Haugen fikk bakoversveis.

Folkemøte om romleiren, februar 2014: I brevet heter det at Camilla Eidsvold (bildet) og biskop Atle Sommerfeldt uttalte seg på en slik måte at brevforfatter Wenche Haugen fikk bakoversveis. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hvorfor skulle romfolket i Fredrikstad oppføre seg annerledes enn andre  romfolk  i andre deler av Norge? spør Wenche Haugen.

DEL

Leserbrev 

Leser i Fredriksstad Blad torsdag 20. april at det er ny tiggerdebatt i Norge etter NRKs visning av dokumentaren i Brennpunkt: «Organisert tigging, prostitusjon og narkohandel blant det rumenske miljøet i Norge».

Her sier Camilla Eidsvold, som kjenner miljøet i Fredrikstad godt, og som ikke har sett Brennpunkt-dokumentaren, at det er helt usannsynlig at rommiljøet i Fredrikstad har noe som helst tilknytning til organisert kriminalitet og prostitusjon.

Hvordan kan hun uttale seg om dette, hun burde ihvertfall ha sett programmet før hun uttalte seg. Hvor blåøyd går det an å bli?  Det var mange som fikk bakoversveis da man så denne dokumentaren, det gjorde hvertfall mange av våre bekjente. Jeg har mange ganger lurt på hvordan disse kan klare seg på tigging, der er ikke mye de får i koppene sine.

Har for eksempel politiet undersøkt i romleiren på Lisleby angående narkotika? Har man spurt de narkomane hvor de kjøper sin narkotika? Har hørt om mennesker som har sett romfolk som har solgt til narkomane her i byen, så det er kanskje på tide å gripe fatt i dette? Vet det foregår rundt Østfoldhallen.

Det er nok mange som vet hvordan det ligger an, men som holder tyst. Hvorfor skulle romfolket i Fredrikstad oppføre seg annerledes enn andre  romfolk  i andre deler av Norge?

Vi kan ikke ha mennesker her som begår kriminelle handlinger, atpåtil betale for opphold/strøm/rengjøring ol. i romleiren, som innbyggerne i Fredrikstad betaler. Det er til å gremmes over.

Var på litteraturhuset da romleiren ble diskutert. Vi som var imot opprettelse av denne leiren fikk bakoversveis over måten Camilla Eidsvold og biskopen i Fredrikstad snakket til oss på. Skjønte at vi ikke var noen gode mennesker, vi som ikke ønsket å hjelpe de stakkars menneskene. Har aldri opplevd maken. Det går vel an å ha en annen mening uten at en er et dårlig menneske for det? Det er vel grunnen til at det er så få mennesker som sier ifra om tingenes tilstand, selv om man er uenig i det som sies i media og på møter.

Camilla Eidsvold sier også at vi ikke må gå i «muslimfella». Hva mener hun med dette? Jo, at vi ikke kan hevde at alle muslimer er terrorister fordi noen få islamister går til angrep.

Unnskyld – men tror du virkelig at voksne mennesker mener dette? Da leser du mennesker veldig dårlig, det er vel ikke slik voksne, oppegående mennesker mener.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags