Vi bør dempe krigsretorikken overfor Russland

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, bidrar med en noe skjult agenda overfor «trusselen» ved å be Natos medlemmer kjøpe mer «forsvarsmateriell», skriver Tom K. Brattberg. Bildet viser møte mellom Stoltenberg og Putin den gang Stoltenberg var norsk statsminister.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, bidrar med en noe skjult agenda overfor «trusselen» ved å be Natos medlemmer kjøpe mer «forsvarsmateriell», skriver Tom K. Brattberg. Bildet viser møte mellom Stoltenberg og Putin den gang Stoltenberg var norsk statsminister. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det mediene melder om nå til dags, er den trussel som Russland forbindes med, skriver Tom K. Brattberg. Han mener vi glemmer hjelpen vi under krigen og bildet av Russland som en trussel i dag er overdrevet.

DEL

Leserbrev 

Undertegnende har ingen kunnskap om krigføring. Ei heller om forsvarspolitikk. Det er muligens ovennevnte manglende kunnskaper som gjør meg en «smule» utrygg og undrende til dagens medieverden?

Først et tilbakeblikk, (egne opplevelser):

Min samboer og jeg leide oss en hytte/båt vest i landet (Stadt) i 2009. Grunnet dårlig vær/vind foretok vi «rundreiser» i området. Vi kom blant annet til et lite tettsted, Ervik. Her ligger en kirkegård ut mot havet hvor 21 russiske ungdommer/soldater fra 2. verdenskrig ligger begravet. De hadde gitt sitt unge liv for at blant annet Norge skulle få fortsette å være et fritt land.

Så gjentar historien seg i 2016. Vi reiser på Helgelandskysten. Her kommer vi til kirkegården på Tjøtta. Her ligger flere hundre unge russiske soldater begravd! Disse er gravd opp fra forskjellige steder i hele Nord-Norge. Over disse er det blant annet reist et monument.

Ved foten av monumentet ligger en rusten hjelm. På hjelmen er det et rundt hull med en diameter omtrent som en lillefinger. Her har altså kulen fra et nazigevær gått inn og smadret en ung mann/soldats hode.

Jeg leser at vi under krigen også fikk hjelp av andre nasjoner blant andre England. Og som en liten takk /tradisjon til landet sendes det hvert år en julegran til London. En fin og fortjent påminnelse om deres hjelp og innsats under krigen. Men Russlands innsats? Er deres innsats mindre? I alle fall er den mindre kjent med årene.

Det mediene melder om nå til dags, er den trussel som Russland forbindes med. Og Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, bidrar med en noe skjult agenda overfor «trusselen» ved å be Natos medlemmer kjøpe mer «forsvarsmateriell».

Og vår regjering? Denne tillater fremmede lands militære styrker å trene i Norge. Ikke som tidligere i en viss periode, men permanent. Regjeringen kaller dette for rullerende opphold? Dette er etter mitt skjønn et ordspill for ikke å komme i konflikt med vår grunnlov.

Ja, jeg vet at Russland har annektert Krim-halvøya og deler av Øst-Ukraina. Grunnen til dette er kanskje mange og komplekse. Tilgi meg, jeg skjønner ikke mediedekningen. Jeg har som nevnt innledningsvis ikke nok kunnskaper, men jeg håper krigsretorikken ovenfor vårt store land i øst kan dempes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags