I Fredrikstad har studentsamfunnet et utested: Kranen SFO. De arrangerer sosiale arrangementer som afterski, neonparty og x-russefest. Som oftest dreier arrangementene seg om drikking og festing. Hvor blir det av det kulturelle livet som blomstrer i Fredrikstad? Studentsamfunnet på Høgskolen i Østfold trenger mer samfunnsengasjement. Kranen SFO burde være et sted der studenter kan debutere med kulturelle innslag som band, litteratur, kunst og samfunnsdebatt. 

I dag dreier Kranen SFO seg om festing, sex og fyll. Dette er det flere studenter som tar avstand fra, problemet er at studenter som meg selv blir satt utenfor kulturen som er i studentsamfunnet. Det er en sosial plattform der studenter kan bli kjent med hverandre, på ett premiss: Du bør drikke alkohol og du må like å feste.

Hvor blir det av det kulturelle livet der studenter kan dyrke sin lidenskap i heftige debatter?

 

Kranen SFO åpnet 19. april 2012 og er eid av Fredrikstad Studentsamfunn. På deres facebookside promoterer de arrangementer og klassifiserer seg selv som billig. De har faste arrangementer som quizkveld, bingokveld og spillkveld. I tillegg har de arrangementer som neonparty, x-russefest og afterski.

Hvor blir det av det kulturelle livet der studenter kan dyrke sin lidenskap i heftige debatter?

Da jeg flyttet til Fredrikstad, tenkte jeg at dette var en arbeiderby med mye historie, kultur og samfunnsdebatt. Dette gjenspeiles i kommunens kulturhus og litteraturhus, men ikke i studentsamfunnet. Det er nødt til å bli mer arrangementer rundt samfunnets problemer i studentsamfunnet som i dag dreier seg om fyll og festing. Vi trenger arrangementer som dreier seg om politikk, religion, etikk og framtida, der studentene kan gruble på livets mysterier. Vi er tross alt de som skal få landet videre. 

Jeg forkaster ikke at festing er gøy og at det burde være en del av det å være student, men mangfoldighet og variasjon mangler.