Ole Hauglum svarer Hermansen: Kirken vier homofile, ikke viktig hvilken prest som gjør det

Ole Hauglum må tenke mer over om han vil vie homofile.

Ole Hauglum må tenke mer over om han vil vie homofile.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kapellan Ole Hauglum skriver at han har behov for å gå noen runder på vielse av homofile.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Svar til Alexander Hermansen som i FB forlangte svar om homovielser fra Kråkerøys prester.

I Fredriksstad Blad 07.03 får Alexander Hermansen spalteplass der han etterlyser svar fra prestene på Kråkerøy, om de vil vie homofile, etter vedtaket på det siste kirkemøtet. Jeg for min del har valgt å ikke svare, fordi jeg av flere grunner synes dette er et vanskelig spørsmål, som jeg fortsatt har behov for å gå noen runder på, og fordi jeg ikke ønsker en slik personfokusering i det offentlige rom, der en lett kan bli uthengt og tillagt meninger en ikke står for.

Det viktigste i dette vedtaket er at homofile nå er gitt muligheten til å bli viet i kirken, og ikke hvilken prest som gjør det, eller ikke gjør det. Kirken gjør det. 

Om jeg skulle flagge noe kirkelige saker i det offentlige rom, ville denne saken komme langt ned på lista.

På grunn av, etter mitt skjønn, en ensidig mediefokusering på dette spørsmålet over mange år ønsket jeg med mitt svar også å gi saken mindre spalteplass. En strategi som kan synes å gi motsatt effekt – i og med at jeg skriver dette.  Det ble på kirkemøtet vedtatt en ny vigselsliturgi for likekjønnede.

Men det ble på det samme kirkemøte vedtatt en ny dåpsliturgi. Det blir adskillig flere, både prester og menighetsmedlemmer, som må forholde seg til denne liturgien, men jeg ser ikke et renn av journalister som står i kø for å intervjue prester om det.

Dette er bare et av mange eksempler som jeg mener viser en alt for ensidig fokusering på dette spørsmålet. At media går etter saker med konfliktstoff i seg, ser jeg og skjønner jeg, men jeg ønsker altså ikke å bidra til det i denne saken og vil derfor ikke svare Alexander Hermansen noe ytterligere enn dette.    

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken