Koronastress for elever. Når skal vi bli hørt?

–  «Smittetrenden er høyest blant ungdom», selvfølgelig er den det når vi daglig må ta fulle busser og være på skolen med hundrevis av andre elever mens det blir oppfordret til, eller påbudt med, hjemmekontor over store området i landet, heter det i innlegget.

– «Smittetrenden er høyest blant ungdom», selvfølgelig er den det når vi daglig må ta fulle busser og være på skolen med hundrevis av andre elever mens det blir oppfordret til, eller påbudt med, hjemmekontor over store området i landet, heter det i innlegget. Foto:

Av

«Vi føler oss ikke trygge på skolen, men hjemmeundervisning gir oss ikke nok grunnlag for eksamen.»

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skolene stenger nå for andre gang, denne gangen for kun en dag. Regjeringen venter til områder blir røde med å bestemme seg for lock down, og med en gang statistikken viser at området kan regnes som gult åpnes alt igjen som om at ingen ting har skjedd. I noen tilfeller åpner de opp igjen når en kommune er mørke rødt og smitte økningen er på det høyeste, akkurat som i Fredrikstad. Skal vi vente til hele landet er mørke rødt før vi tar tak i situasjonen, med håp om at det snart blir gult igjen?

Hele denne situasjonen gir store konsekvenser for videregående elever, spesielt avgangselevene som i år forbereder seg til eksamen og dermed studier eller annen form for videre utdanning.

Fra min egen erfaring vet jeg at de fleste ikke vil ha hjemmeundervisning fordi det går utover selve læringen og elevenes motivasjon til skole, man mister veldig mye.

Vi vil at hele denne situasjonen skal være over så fort som mulig, vi vil kunne gå på skole, men også kunne sosialisere oss på fritiden. Hvorfor skal regjeringen bestemme om vi skal være på skolen eller ikke når de eneste dette faktisk går utover er elevene. Det er vi som hver dag blir utsatt for smitte ved å ta buss som er stappa full.

Elevene over hele landet bør få en større stemme under en slik situasjon vi er i nå. Vi føler oss ikke trygge på skolen, men hjemmeundervisning gir oss ikke nok grunnlag for eksamen. Elever over hele landet vet ikke hvordan skolegangen deres skal være. Det å forandre på beskjedene som blir gitt til oss ukentlig er svært stressende og påvirker vår mentale helse negativt og fører til at vi ikke klarer å prestere like godt på skolen.

Alle aviser over hele Norge sier at smittetrenden nå er verre enn da Norge gikk i en lock down, så hvorfor blir ikke landet stengt ned når vi kunne se positive resultater av dette? Det var nesten ingen smittede i Norge i sommer før regjeringen åpnet opp for utenlandsreiser igjen. Samfunnet må stenge ned igjen for at vi skal klare å ha oppnå en hverdag som er tilnærmet normalen.

Hvor lang tid skal det ta før folk innser alvoret? Hvordan kan regjeringen mene at de har situasjonen under kontroll? Norge begynner nå å få slike tilstander som Sverige hadde, dette er ikke greit.

Hvordan kan dere mene at det å ha eksamen skal bli rettferdig? Hvordan kan elever som hadde påvist Covid-19 i flere måneder ha eksamen på lik linje som de som var på skolen hver dag? Vi er i en situasjon hvor elever ikke lenger får lik utdanning, så hvordan er det rettferdig med å ha lik eksamen for alle elever? Vi ser klart at forskjellene mellom utdanningen og oppfølgningen elever får er svært høy.

Hvordan skal vi ta tiltakene seriøst når alt det regjeringen sier går imot hverandre? «Smittetrenden er høyest blant ungdom», selvfølgelig er den det når vi daglig må ta fulle busser og være på skolen med hundrevis av andre elever mens det blir oppfordret til, eller påbudt med, hjemmekontor over store området i landet.

Hva må til for at vi skal blir hørt?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken