Koronabekymret Glemmen-elev: Hva med oss som er ute i praksis?

Leserbrevforfatteren er i praksis i en barnehage. Bildet er kun en illustrasjon.

Leserbrevforfatteren er i praksis i en barnehage. Bildet er kun en illustrasjon.

Av

I den siste tiden, har smittetallet i Viken og Norge generelt økt kraftig. Og både politikere og privatpersoner er flinke til å legge skylden på ungdommen, uten å tenke over hvorfor smitten hos oss sprer seg fort.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ungdommen i dag, de aller fleste, går på skole. Og de som går yrkesfag på VGs, er også ute i praksis. Itillegg til dette, tar ganske mange av elevene, skolebuss til og fra skolen. Dette skjer gjerne når arbeidere skal til og fra jobb.

Og vi elever har våre bekymringer - hva med oss?

Elevene som går yrkesfag, spesielt helse og omsorgslinjene - jobber en til to dager ute i praksis, med andre mennesker. Både barn, unge og eldre. Jeg som går barne-og ungdomsarbeiderfaget, er plassert ute i en barnehage, to ganger i uka. Barnehagebarn er store smittebærere, og foreldrene gjør sitt mens barnet er i barnehage. Man kan ikke ha avstand mellom voksen og barn, da barn trenger den fysiske omsorgen. Barna skjønner heller ikke alvoret med Covid-19, som vi eldre gjør. Og god hygiene, det blir veldig vanskelig.

Hvorfor er vi ute i praksis, når smittefaren er så stor som den er nå?

La oss heller ikke glemme, at vi ellers er på skolen de dagene vi ikke er i praksis. Der er klasserommene små, og vi sitter som sild i tønne. Itillegg er vi i kontakt med andre i gangene - det er umulig å ikke møte andre og være i kontakt med andre. Og når vi ikke er på skolen, så er vi i kontakt med de få vennene vi har lov til og våre familier. Det samme gjelder våre lærere, eller andre som arbeider på skolen.

Flere av elevene, og også de ansatte på de ulike skolene - har familie i risikogruppa. Hva med de? Hvorfor skal vi elever, risikerer smitte og mer smittespredning? Hvorfor holdt dere ikke bare VGs stengt fram til jul, for å se om situasjonen endrer seg og for å beskytte befolkningen litt mer?

Flesteparten av elevene rundt om på ulike videregående skoler har de samme bekymringene som jeg kommer ned nå. Hvor er smittevernstiltakene våre? Hvorfor skal yrkesfagelevene ut i praksis og risikere mer smitte/smittespredning? Hvorfor holder VGS fortsatt oppe, og hvorfor har vi ikke bare hjemmeskole?

Vi har jo fått beskjed om å holde oss mest mulig hjemme, og arbeidere burde ha hjemmekontor så langt det går. Hvorfor har dere ikke satt inn flere skolebusser? På bussene på morgenen og på ettermiddagen, så er vi som sild i tønne. Elevene er på andre, og andre er på oss. Det blir umulig å holde en meter.. Blir det gjort noe med det? Nei. Så er det egentlig rart at vi unge har stor smitte nå?

Selvfølgelig er det noen som absolutt skal feste, men ikke dra alle under samme kam som dere gjør - flesteparten tar mest hensyn til de dårlige smittetiltakene eller anbefalingene vi har fått.

Sett igang hjemmeskole for VGS elevene, og avslutt praksis. Begynn å gjør noe med smitten, istedenfor å sitte på Stortinget eller møterom og klage på oss. Det er dere, politikere, som har gjort en dårlig jobb med oss unge og Covid-19.

Vi ungdommen kan ikke gjøre tiltakene som er pålagt oss, uten tilrettelegging i samfunnet! Dette har gått for langt. Vi krever endringer, fort.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken