Innendørsbadet i Kongstenhallen er en stor skuffelse

– Den eldste jeg kjenner har passert 92 år. Det er etterspurt et rekkverk/gelender i badstuen, så de har noe å holde seg i når de «klatrer» opp og ned i badstua, skriver Kai Svendsen.

– Den eldste jeg kjenner har passert 92 år. Det er etterspurt et rekkverk/gelender i badstuen, så de har noe å holde seg i når de «klatrer» opp og ned i badstua, skriver Kai Svendsen. Foto:

Av

Kai Svendsen mener kommunen neglisjerer brukernes ønsker om forbedringer i Kongstenhallens nye svømmehall.

DEL

Leserbrev 

I går var jeg og badet i Kongstenhallen for første gang etter at innebassenget stengte for sommeren i førsten av mai. Jeg har vært bruker siden 1978.

Badet ble jo revet og bygd opp igjen for en tid tilbake, og ved gjenoppbyggingen hadde man enkelt kunne foretatt en brukerundersøkelse, og hørt hva brukerne var og ikke var fornøyd med. Den gang ei.

Se bildene fra nye Kongstenhallen:

Derfor ble skuffelsen for mange av oss stor, når vi kom til det nye badet etter gjenoppbygging. Her var det mange som påpekte mangler som burde vært tenkt på, sett fra brukernes side. Mange fremførte sine klager til personellet. De har sikkert tatt det opp med ledelsen, men ikke noe skjedde. Derfor trodde jeg og flere med meg at noe utbedringer hadde blitt utført ila sommeren. Men den gang ei.

Det er mange eldre mennesker som benytter badet. Den eldste jeg kjenner har passert 92 år. Det er etterspurt et rekkverk/gelender i badstuen, så de har noe å holde seg i når de «klatrer» opp og ned i badstua. Dette neglisjeres totalt.

Videre er ikke noe sted lå egge fra seg såpe og sjampo ved dusjene. Det er én krakk i lokalet, men det er ikke praktisk å fly frem og tilbake mellom dusj og krakken. Man må legge fra seg såpe/sjampo på gulvet. Lurer på hvor mange av de bestemmende «herrer»som har denne løsningen i dusjen hjemme?

Det største problemet er imidlertid at det ikke er en lukket «mellomgang» mellom dusjanlegget og garderoben. Man står i samme rom som folk dusjer og tørker seg, og både du selv og håndkleet er like vått når du er ferdig, som før du begynte.

Det er omsider kommet på plass et skostativ og en klokke slik at man kan se hvor lenge man for eksempel sitter i badstuen. Det er bra.

Det ser dessverre ikke ut til at brukerkritikk går nevneverdig inn på ledelsen. Jeg vet mange har klaget på det jeg skriver om her. Flere som har benyttet hallen i mange år kjører nå til Sarpsborghallen for å bade der. For i Fredrikstad ser det ut til å være mer viktig med en minimalistisk og moderne stil, enn et brukervennlig og praktisk bad.

Når det på toppen av dette før kostet 800 kroner for 40 klipps kort, og dette nå er økt til 2.000 kroner, en økning på nette 150 prosent, så må jeg si at kombinasjonen av pris og lite brukervennlighet gjør at tanken på å reise til Sarpsborg for å bade stadig kryper nærmere.

Kai Svendsen

Repslagerveien, Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags