Gå til sidens hovedinnhold

Oppsiktsvekkende at Eivind Borge ikke kjenner til regjeringens rolle

Artikkelen er over 4 år gammel

Ap-leder i Fredrikstad, Siri Martinsen, svarer Hvaler-ordfører Eivind Borge som kritiserte «sammenslåingsavtalen» mellom Arbeiderpartiet i Hvaler og Fredrikstad.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er din regjering, Eivind Borge, som har iverksatt kommunereformen, det er din regjering som vil oppheve boplikten!

Det er oppsiktsvekkende at Eivind Borge ikke kjenner til regjeringens rolle. Det er faktisk slik, Eivind Borge, at det er din regjering som har iverksatt prosessen om kommunereformen, det er din regjering som ønsker å oppheve boplikten.

Det kommer også tydelig frem i din uttalelse at du ikke ser forskjellen mellom den kommunale prosessen og partiprosesser. For Arbeiderpartiet har det vært naturlig å samarbeide parallelt med den kommunale prosessen for å se hva det vil bety for oss, dersom det blir en endring i kommunestrukturen.

Du har selv vært med på den kommunale prosessen og utarbeidet plattformen som beskriver at reformstøtten på 70 millioner skal brukes på tiltak i Hvaler og Råde. Da er det naturlig for Arbeiderpartiet å diskutere hvilke politiske prioriteringer dette vil bety for oss. Derfor har vi i tråd med vårt felles verdisyn kommet frem til noen politiske prioriteringer. I tillegg har vi diskutert organisasjonsform og representasjon.

For Arbeiderpartiet er det viktig å drøfte hva dette betyr for oss som organisasjon og belyse dette for våre medlemmer og vårt syn til befolkningen.

Arbeiderpartiet har vedtatt på sitt landsmøte at kommunesammenslåinger skal være frivillige og det er vårt utgangspunkt.

Samtidig er det slik at vi kommer til å forholde oss til den kommunestrukturen som blir vedtatt av Stortinget og jobbe for at befolkningen har et så godt velferdstilbud som mulig.

Kommentarer til denne saken