Regionreform uten klare mål og oppgaver

Fylkeshuset i Sarpsborg. Hvilke oppgaver skal utføres her, spør Fagforbundet, og mener prosessen med å slå sammen Østfold, Akershus og Buskerud har startet i feil ende.

Fylkeshuset i Sarpsborg. Hvilke oppgaver skal utføres her, spør Fagforbundet, og mener prosessen med å slå sammen Østfold, Akershus og Buskerud har startet i feil ende. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Uttalelse fra representantskapsmøte i Fagforbundet Østfold 30.9.16

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Igjen har regjeringen planlagt en stor strukturreform uten innhold og konsekvensvurderinger. I likhet med kommunereformen har de begynt i feil ende, hvor fylkene blir pålagt å gå inn i forhandlinger uten å vite noe om innholdet. Først skal vi bestemme store regioner, deretter vil regjeringen vurdere oppgaveoverføringer.

Fagforbundet Østfold stiller seg skeptisk til at det utredes en felles folkevalgt region bestående av Akershus, Østfold og Buskerud, når uklarhetene om konsekvensene er så altomfattende. Hva er hensikten med å utrede en så stor region?

Foreløpig vet vi heller ikke hvordan kommunestrukturen vil ende, oppgavene er ikke avklart på noe forvaltningsnivå. Dette burde være første vurdering i saken.

Hvilke nye oppgaver vil kreve at vi endrer fylkes/regionnivået så omfattende som det her foreslås?

Hvordan kan fylkespolitikerne ta stilling til nye regioner på et så uklart grunnlag som ligger fra regjeringen?

Spørsmål som bør stilles er hva som er problemet med dagens inndeling. Deretter - hvordan bør vi være organisert lokalt, regionalt og nasjonalt for å ivareta og videreutvikle det norske samfunn og vår demokratiske tradisjon. Den store svakheten er at det foreslås omfattende strukturendringer av det norske samfunn, uten faglige vurderinger eller en helhetlig tilnærming.

Fagforbundet Østfold frykter store regioner fører til en betydelig sentralisering, noe som vi ikke tror Østfoldsamfunnet vil tjene på. Vi oppfordrer våre folkevalgte til å si nei til en storregion rundt Oslofjorden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken