Gå til sidens hovedinnhold

Spørsmål til Hvaler Ap: Er det bedre å være liten utkant i Fredrikstad?

Artikkelen er over 4 år gammel

Tom Herman Lie utfordrer Hvaler Aps medlemsmøte som i dag (mandag) tar stilling til kommunesammen- slutningen: Tror dere Hvaler får det bedre som en bitte liten utkant i Fredrikstad?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler risikerer nå å bli innlemmet i Fredrikstad med en serie tvilsomme begrunnelser, og sammen med en mer enn merkelig demokratiforståelse.

Hvalers innbyggere får ikke ytre seg gjennom en folkeavstemning, men som medlem i Hvaler Arbeiderparti får du delta i en medlemsavstemning som kan se ut til å bli avgjørende for utfallet. I realiteten altså likevel en folkeavstemning, men bare for en liten del av befolkningen. Beklager, men det spruter ikke akkurat demokrati av dette!

Det sies at vi utøver våre demokratiske rettigheter først og fremst gjennomvalg. Men nå er Hvaler Arbeiderparti altså usikker på et av de tydeligste og viktigste valgløftene som noen gang er gitt. Og hvorfor? Jo, man lar seg skremme av uverdige og dårlig skjultetrusler fra Sanner. Og det er her de tvilsomme begrunnelsene kommer inn.

For å si det på lokalt: Sanner prekær og prekær, men han ha'kke peiling på hva han prekær om! Han har i en lang rekke TV-debatter forsøkt å begrunne reformen – uten å klare det. Han nevner «økonomisk bærekraft i fremtiden». Mennårer fremtiden? Og finnes det mer enn økonomi der fremme? Hva med Hvalers «Soldager uansett vær»? Det handler jo omfolk det. Sanner mener også at «større er bedre» – uansett. Det er faktisk ikke sant. Man drar frem stordriftsfordeler, men unnlater å drøfte stordriftsulemper. Og det er de ulempene jeg ikke vil ha!

På de områdene Hvaler etter sigende kan hente fordeler og synergier sammen med Fredrikstad, gjør vi det allerede gjennom samarbeidsavtaler. Men noen områder har Hvaler valgt å håndtere selv, det er stort sett områder som handler omfolk. Og der skaper vi resultater med svært høy kvalitet. Det vil jeg at Hvaler skal fortsette med. Men kan jeg forvente det når vi om en stund mest sannsynlig er uten en eneste politiker til å tale min sak?

Jeg trenger bare å stille meg selv ett eneste spørsmål: Tror jeg på at jeg som innbygger i Hvaler får det bedre i en bitte liten utkant i Fredrikstad? Svaret er ubetingetnei.

Jeg sender spørsmålet videre til Hvaler Arbeiderpartis medlemmer på mandag.

Kommentarer til denne saken