Jeg har opplevd effekten Høyre- og Frp-budsjetter har på hverdagen til Fredrikstad-folk

Siri Martinsen til Tage Pettersen: Tage kaller meg en frekkis, jeg kaller han Tage!

Siri Martinsen til Tage Pettersen: Tage kaller meg en frekkis, jeg kaller han Tage!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Siri Martinsen, Ap i Fredrikstad, mener Ap-regjering vil gi 30 millioner mer til Fredrikstad kommune. Tage Pettersen, stortingskandidat H, svarte at kommuneøkonomien er bedre nå enn under de rødgrønne. Her er Martinsens svar.

DEL

Leserbrev 

Med Arbeiderpartiet i regjering vil Fredrikstad kommune få 30 millioner mer til skole og eldreomsorg. Grunnen til at vi i Arbeiderpartiet kan gi mer penger til kommunene, er at vi prioriterer folk fremfor skattekutt. Høyres Tage Pettersen reflekterer litt rundt dette. Derfor er det viktig for oss å kunne gi velgerne svar på Tages refleksjoner. Mitt korte svar på Tages påstander er at det å gi skattelette til de få vil skape forskjeller, men jeg skal utdype dette noe mer.

Tage reflekter over tre punkter: 1. Skatt, 2. Kommuneøkonomi og 3. Overskudd i Fredrikstad kommune.

1. Skatt

Høyre og Frp har en idé om at skattelette til dem som har mest skaper arbeidsplasser. Selv Høyres statsminister gikk ut for noen dager siden og var usikker på om det virkelig har en effekt. Jeg skal være den første til å innrømme at skattesystemet har forbedringspotensial til å fungere på en bedre måte, men her diskuterer vi hvor mye som skal skattes. Høyre og Frp har på sin vakt kuttet 22 milliarder, det er et enkelt regnestykke; det blir mindre til grunnstenen i velferdstilbudet, i kommunene teller hver krone.  

Høyre og Frp går til valg på ytterligere kutt hvor det blant annet skal kuttes 4 milliarder til de 0,1 prosent rikeste, det er i praksis 5000 barnehagelærere.

2. Kommuneøkonomi

I Fredrikstad kommune ønsker Fredrikstad Høyre å kutte nær en halv milliard i handlingsplanperioden, vil det gi flere tjenester Tage?

I Fredrikstad jobber vi kontinuerlig med forbedringer og teknologisk utvikling, men de ansatte klarer ikke å springe av seg skoa for å tjene inn en halv milliard. Det blir ikke rom for utvikling av tjenester, det er ikke mulig å ta høyde for eldrebølgen og befolkningsutvikling med Høyre og Frp budsjetter. Dersom vi attpåtil skal finansiere overskudd i private bedrifter, som Høyre ønsker, er det etter mitt syn dårlig forvaltning av fellesskapets penger.

Etter å ha vært folkevalgt i to år har jeg opplevd hvilken effekt Høyre- og Frp-budsjetter har hatt på hverdagen til folk i Fredrikstad. Et eksempel innen skole; vi fikk midler til tidlig innsats, men fikk kuttet tilsvarende antall lærere i ungdomsskolen, altså det virket kun som en overstyring fra statlig hold. Vi får pålegg av regjeringen om reduserte priser i barnehage som er vel og bra, men det finansieres i Fredrikstad kun med 40 prosent, det vil si at vi må hente de resterende 60 prosent fra andre steder, noe som svekker tjenestetilbudet.

3. Overskudd i Fredrikstad kommune

Fredrikstad Arbeiderparti har gått til valg på orden i økonomien, det vil vi fortsette med uavhengig av kommuneøkonomi, men det smerter under en Høyre- og Frp-regjering med fokus på dem som har mest. Når vi i Fredrikstad ser at det er flere som sårt trenger en samtale, en voksenperson eller frivillig organisasjon som trenger litt støtte for å gi dem som trenger det, en litt bedre hverdag.

Det er et tankekors at regjeringen kutter skatter med 22 milliarder og i første kvartal gikk statsregnskapet med 26 milliarder i underskudd.

Skattekutt til de som har mest, vil skape forskjeller.

Vi kan være uenige om målet for hvordan vi ønsker å løse samfunnsutfordringene, men med Arbeiderpartiet er det ingen hemmelighet at vi har større fokus på fellesskapet og at vi prioriterer 30 millioner mer til Fredrikstad kommune.

Tage kaller meg en frekkis, jeg kaller han Tage!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags