Jo, KrF har bidratt til flere lærere i Fredrikstad

Lino Lubiana, gruppeleder for Fredrikstad KrF: – Omstilling handler om en tenkning som leder til å ikke bruke penger til det vi ikke trenger.

Lino Lubiana, gruppeleder for Fredrikstad KrF: – Omstilling handler om en tenkning som leder til å ikke bruke penger til det vi ikke trenger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lino Lubiana, KrF, holder fast ved at kjerneoppgaver i skolen må gå foran, og at det kan spares på andre områder i dette tilsvaret til Siri Martinsen, Ap.

DEL

Leserbrev 

Jeg har med mitt innlegg av 6. juni i f-b.no pådratt meg både gruppeleder Atle Ottesens og partileder Siri Martinsens oppmerksomhet. Det gleder meg. Jeg velger å svare dem hver for seg siden Martinsen drøfter skolepolitikk mens Ottesen har fokus på budsjett og handlingsplan.

Siri Martinsen har gitt et sekspunkts svar. Jeg kommenterer:

1) Om lærere. KrF har bidratt til flere lærere og tidlig innsats fra 1. til 4. klasse også i Fredrikstad. Om Høyre og Frp, regjeringspartiene, stanser støtte eller Ap lokalt velger å fjerne stillinger i ungdomsskolen står likevel utsagnet!

2) Om effektivisering. Her blir Martinsens regnestykke vel karikert og enkelt. KrF og sentrum er ikke for effektivisering, men omstilling. Det handler ikke om å si opp lærere, men å jobbe med lederkulturen. Det er riktig at vi foreslår 200 millioner kroner i omstilling av ca. 16 milliarder til drift i handlingsperioden på fire år.

Det kan sammenlignes med å gå til butikken med 1600 kroner og handle - grillmat, brød, melk, pålegg, såpe, melkesjokolade, peanøtter mm - og en sjokolade til  20 kroner, som man skal spise på vei ut i bilen. Da sier KrF: Kanskje vi skal legge tilbake den sjokoladen til 20 kroner av  1600? Litt sulten, men spare 20 kroner til noe annet og vente til vi er hjemme bør vi klare, ikke sant?

Omstilling handler om en tenkning som leder til å ikke bruke penger til det vi ikke trenger. Sentrum er mer moderate enn Frp som bare vil gjøre det lovpålagte. Ap snøfter av dette, men rådmannen og økonomene våre er ikke idioter og ser det må til.

Kommunen er attraktiv, men vi må legge vekk noe, vi må opp av lenestolen og være i trim. Å øke gjelden på ting som er mindre viktig, øker kapitalkostnader unødvendig og tar av driftsmidler til kjerneoppgaver i helse og skole.

3) Om KrFs støtte av Ap budsjetter. Ap og Oppvekstutvalgets budsjett har hatt en budsjettsprekk på 17,7 millioner kroner knyttet til barnehage og barnevern.  KrF har konstruktivt støttet en forelagt løsning i Oppvekst, hovedsakelig innenfor rammen. Sentrum lager egne budsjetter, så om vi løsningsorientert støtter Ap, er det alltid subsidiært.

4) Skolebruksplanen. Sentrum og KrF syns det er bra at skolebruksplanen følges, men vi mener investeringene må modereres og skoler må prioriteres, planene forseres og ikke utsettes. Minner om at Lunde har en gymsal fra 1974 og har fått signaler om flerbrukshall tidligere.

5) Om overskudd 2016. KrF er for trygg styring og blander ikke drift og overskudd. KrF ønsker å bruke overskuddsmidler for å dempe følgene av sparing innenfor ramma slik at man tar belastningen i to omganger i stedet for en og justere ved neste budsjett. Vi deler Utdanningsforbundets undring over at kommunen stadig sparer, mens skole stadig er underskudd. Jmf. Brev fra UF til gruppelederne av 6. juni 2017.

6)Byutvikling og folkehelse. KrF er for byutvikling og folkehelse er bra, men investeringene må dempes og dreies mot kjerneoppgaver.

……Dessuten sier jeg ja takk til Siri Martinsen som sier hun byr opp til dans. Jeg hadde Rigmor Schau som danselærer og var en lovende «latin american»-danser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags