Hvordan kan KrF angripe Ap, vi styrker rammene

Atle Ottesen: – Jeg vil anbefale Lubiana å lese flertallspartienes forslag til handlingsplan for perioden 2018 – 2021. Der vil han få svar på mange av sine påstander og se at de er feil.

Atle Ottesen: – Jeg vil anbefale Lubiana å lese flertallspartienes forslag til handlingsplan for perioden 2018 – 2021. Der vil han få svar på mange av sine påstander og se at de er feil.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gruppeleder Atle Ottesen i Arbeiderpartiet svarer Lino Lubiana, KrF, som skrev «kjerneoppgavene først, moro etterpå».

DEL

Leserbrev 

Det er med undring jeg leser innlegget fra KrF sin gruppeleder Lino Lubiana. Et sammensurium av feilaktige påstander og en sammenblanding av ansvarsforhold mellom stat, fylkeskommune og kommune. Lubiana skriver for eksempel at vårt vedtak om investering i Arena Fredrikstad vil gå utover skoler og eldreomsorg.

Jeg vil anbefale Lubiana å lese flertallspartienes forslag til handlingsplan for perioden 2018 – 2021. Der vil han få svar på mange av sine påstander og se at de er feil. Ja, vi skal bygge Arena Fredrikstad, vi skal bygge Østsiden sykehjem del to og vi skal bygge nye Onsøyheimen i tråd med det som ble vedtatt i budsjettet i desember 2016.

KrF foreslår mindre penger til helse og velferd i sitt handlingsplanforslag enn det vi gjør. Vi legger inn mer penger til flere sykehjemsplasser. KrF legger inn null kroner utover det rådmannen foreslår.

I tillegg har de lagt inn noe de kaller «omstillingsgevinster» for 200 millioner kroner i handlingsplanperioden (2018-2021). Det står; «Omstillingsarbeidet vil foregå i alle kommunens seksjoner».

Hvordan kan KrF angripe oss, som styrker rammene, når dere selv skal kutte 200 millioner fram til 2021?  Når dere kutter 200 millioner kroner blir det ikke mer penger, men 200 millioner kroner mindre til barn, unge og eldre!

Vi i Arbeiderpartiet følger opp våre valgløfter. Vi styrker oppvekst og omsorgssektoren hvert år. Vi følger opp de planene vi vedtar, vi skal følge opp prioriteringene som ligger i barnehage- og skolebruksplanen.

Det er flertallspartienes budsjetter som fører til at kommunen driver med overskudd og at vi kan fordele overskuddet til gode tiltak. Overskuddet brukes til enkeltinvesteringer og fond – ikke til å øke driftsnivået.

Sist periode KrF satt med hånden på rattet i Fredrikstad var perioden 2007-2011 da gikk det som de fleste vet ikke like bra økonomisk fram til høsten 2010 da KrF støttet den daværende rødgrønne opposisjonens budsjett for 2011. Da snudde den negative trenden med underskudd. Fra 2011 og fram til i dag har kommunen levert positive regnskapsresultater hvert år.

Vi i Arbeiderpartiet følger opp våre valgløfter.

God og trygg økonomisk styring er en forutsetning for at valgløfter kan innfris. Mange vil sikkert si at det er på grunn av eiendomsskatten, men der sitter vi i såfall i samme båt - alle partiene har eiendomsskatt i sine budsjetter – den er med på finansiere oppvekst, helse, kultur, og andre tjenester som kommer innbyggerne til gode.

Det er lett å sitte på sidelinjen og kritisere Arbeiderpartiet – det er vi vant til. Men kritikken bør være berettiget. Jeg vil anbefale KrF sin gruppeleder å lese flertallspartienes forslag til handlingsplan. Den er bærekraftig. Den inneholder barnehage- og skoleutbygginger, nye sykehjemsplasser, nye kunstgressbaner, oppgradering av Blå Grotte, satsing på barne- og ungdomskultur og idrett og mye, mye mer. Det kan vi gjøre fordi vi har orden i økonomien.  At vi er uenige i prioriteringer er helt greit. 

Vi innfrir valgløfter, og det har vi tenkt til å fortsette med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags