Velgaard er Fredrikstads største omdømmeutfordring

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Atle Ottesen ser seg lei på Høyres kritikk av Fredrikstad kommune: – Per nå er nok Fredrikstad Høyre og dets ordførerkandidat Fredrikstads største omdømmeutfordring.

DEL

Leserbrev 

I Velgaard sitt nylige innlegg bruker han spalteplass på å kritisere Arbeiderpartiet nok en gang. Jeg vil mye heller skrive om alt Arbeiderpartiet gjør som er positivt for byen vår, men et slikt angrep krever tilsvar.

Høyre har valgt sin ordførerkandidat og lagt strategien for valget i 2019. Det er en ganske gjennomsiktig strategi. Lesere og andre bør legge merke til at fremover kommer Fredrikstad Høyre til å knapt nevne det som er positivt og det som går bra i Fredrikstad kommune. Vi ser det allerede. Velgaard snakker om en kommune som er på randen av stupet, en kommune med store utfordringer, og store omdømmeproblemer.

Høyres ordførerkandidat skal være den som kommer frem i lyset med løsningen på alle problemene. Vent å se. Sist valgkamp, det vil si i 2015, brukte de mesteparten av sine ressurser på å snakke om Arbeiderpartiet. De lagde sågar Zwart-produserte «Trøbbel i tårnet» - en videorekke som var ment for å sverte ordføreren og Arbeiderpartiet.

Det lyktes ikke den gangen. Men de vil antagelig komme til gjøre noe lignende igjen, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Høyre ikke snakket om egen politikk.

Man kan ikke budsjettere med lavere sykefravær.

Truls Velgaard gjør nå et poeng av at Arbeiderpartiet har fått flertall for våre saker siden 2011 og frem til i dag – og kritiserer oss da vi mener det er økonomisk uforsvarlig å bruke over 70 millioner for å legge jordkabel på Kråkerøy for Hafslund. Fredriksstad Blad omtaler prosjektet slik: «Tar skyhøy risiko for å legge jordkabel til Tangen». Det er en helt riktig beskrivelse.

Velgaard kritiserer oss videre for å trekke inn at dette vil kunne få konsekvenser for kommunens lovpålagte tjenester. Ja, Velgaard det står omtalt i saken. Det kan få konsekvenser, men det er et valg Høyre må ta. Økonomisk forsvarlig? Nei.

At Fredrikstad Høyre er et vingleparti er noe alle sikkert har lagt merke til. Vent og se – nå kommer snart kritikken mot enstemmige bystyrevedtak. Det har begynt allerede. Høyres ordførerkandidat kritiserer et forslag som Høyre har stemt for i administrasjonsutvalget. Det vil fortsette.

Velgaard sier videre at Arbeiderpartet ikke vil ta Høyres innsparingsforslag på alvor. Hvorfor ikke det, mon tro? Bakgrunnen for det, er at vi kan ikke drive en kommune etter innfallsmetoden. Vi kan ikke bare tenke på et tall – vi kan ikke foreta blinde kutt. Høyre foreslår å kutte over 400 millioner i kommunens driftsutgifter ute å si et ord om hvor dette skal tas fra.

Man kan ikke budsjettere med lavere sykefravær, ei heller ta ut synergier fra effektivisering fra dag én. I følge Høyre vil konkurranseutsetting og privatisering løse nesten alle kommunens problemer, men de setter ikke av en krone til å gjennomføre prosessene. For Høyre er konkurranseutsetting ideologi.

Det er greit å nevne at Arbeiderpartiet og Høyre har to forskjellige mål med innsparing og effektivisering. Vi vil kanalisere effektiviseringsgevinsten tilbake til tjenester til innbyggerne i Fredrikstad. Høyre vil bruke de samme pengene til å kutte eiendomsskatt.

Flere ganger fra Bystyrets talerstol har Velgaard etterlyst mer samarbeid. Jeg har hver gang svart at min dør alltid står åpen. Han kommer ikke. Det er forskjell på ord og handling. For Høyre er det tydeligvis viktigere å bygge ned omdømmet til kommunen enn å bygge det opp. Viktigere å kritisere enn å samarbeide.

Mulig jeg tar feil, men per nå er nok Fredrikstad Høyre og dets ordførerkandidat Fredrikstads største omdømmeutfordring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags