Gå til sidens hovedinnhold

Ottesen svarer Velgaard: Fint at Høyre vil være med på omstilling

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er fint at Høyre endelig har skjønt at det må være gode prosesser med de ansatte for å oppnå effektivisering. Det er nytt fra den kanten, skriver gruppeleder Atle Ottesen, Ap.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiet leser med stor interesse kronikken fra Høyres gruppeleder der han snakker om effektivisering i Fredrikstad kommune. Han nærmest påstår at Arbeiderpartiet er en bremsekloss. Til det er det bare et svar å gi. Feil, Velgaard, vi driver med kontinuerlige omstillings- og effektiviseringsprosesser i Fredrikstad kommune.

Rapporten fra Agenda Kaupang gir oss nyttig informasjon om hvordan vi driver sammenlignet med andre. Det er etablert arbeidsgrupper som skal se på innsparingspotensial innenfor de ulike sektorene. Det er bra, det er alltid nyttig å sammenligne oss med andre.

Hva sier konsulentene så langt? De sier at det kan være realistisk å spare inn 130 millioner over en periode på fem år for å skape handlingsrom for fremtidige investeringer og flere brukere.

Vi tar selvfølgelig forbehold om at prosessen må vise hvilke tiltak det kan innebære og hva som til sjuende og sist er politisk ønskelig.

Høyre foreslår i sitt budsjett og handlingsplanforslag å kutte over 400 millioner på fire år, ikke for å finansiere velferden og investeringer, men for å kunne finansiere skattekutt.

Vi ser frem til den jobben som nå skal gjøres på seksjonsnivå. Det vil gi oss et mer konkret bilde, samt konkrete forslag til politiske prioriteringer.

Det er fint å registrere at Fredrikstad Høyre har skiftet kurs og lagt seg på den samme linjen som oss – en linje som omhandler gode prosesser for å oppnå resultater. Utfordringen med Høyre er at de i sitt forslag til budsjett og handlingsplan legger opp til kutt i mange hundremillionersklassen i løpet av fireårsperioden uten å fortelle noen om hva som skal nedprioriteres og kuttes.

I høst har vi hatt store utfordringer innenfor oppvekstseksjonen, og vi måtte foreta innstramminger for å holde de rammene som bystyret har vedtatt. Den gangen evnet ikke Høyre en gang å spare inn sju millioner – til tross for at de selv mente at man enkelt kunne kutte flere hundre millioner i kommunen i eget budsjettforslag.

Som sagt er det hyggelig at Høyre nå endelig har skjønt at det må gode prosesser til sammen med de ansatte og de ansattes representanter. Det er nye takter fra den kanten.

Vi ønsker Truls Velgaard velkommen til å delta i arbeidet med å finne gode effektiviseringsløsninger for Fredrikstad kommune, men det forutsetter et seriøst Fredrikstad Høyre. Vi venter i spenning.

Kommentarer til denne saken