Gå til sidens hovedinnhold

Les rapporten som viser at Fredrikstad drives dyrere enn andre kommuner

Eiríkur Ingólfsson

Leder, Fredrikstad Høyre

Fredrikstad

Artikkelen er over 3 år gammel

– Les selv rapporten fra Agenda Kaupang og se resultatet av Arbeiderpartiets økonomistyring, oppfordrer Fredrikstad Høyres leder Eiríkur Ingólfsson

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Aps gruppeleder Atle Ottesen har i flere debattinnlegg skrytt av Arbeiderpartiets økonomistyring i Fredrikstad og partiets bystyrerepresentanter har blant annet i bystyremøte i desember hevdet at Fredrikstad kommune er så veldrevet at der er ikke mulig å bli bedre.

En fersk rapport fra Agenda-Kaupang viser et annet og mørkere bilde. I rapporten er Fredrikstad sammenlignet med over 60 sammenlignbare kommuner blant andre Sarpsborg, Moss, Drammen, Kristiansand og Sandnes. Alle sammenligningskommunene driver billigere enn Fredrikstad.

Vi trenger ikke å lese mer enn de første fem linjene i rapporten for å skjønne at økonomistyringen i Fredrikstad er dårligere enn i alle sammenlignbare kommuner i Norge.

 

Vi trenger ikke å lese mer enn de første fem linjene i rapporten for å skjønne at økonomistyringen i Fredrikstad er dårligere enn i alle sammenlignbare kommuner i Norge. Det hjelper ikke at Arbeiderpartiet ikke ser problemet og ikke evner å gjøre noe med det. At partiet nå slutter seg til innsparingsforslagene i rapporten er ikke tegn på lederskap og sterk styring.

Rapporten viser at sammenligningskommunene hvert år driver sine tjenester 100-280 millioner kroner billigere enn Fredrikstad, og enkelte kommuner driver mye billigere. Slik driver Drammen og Kristiansand sine pleie- og omsorgstjenester alene for 200 millioner kroner mindre pr år. Forskjellen er nok til å finansiere Arena Fredrikstad på tre-fire år. Den samme trenden ser vi innen blant annet skole, barnevern og boliger. Ingen av sammenligningskommunene bruker mindre penger på kultur enn Fredrikstad.

Rapporten viser også at Fredrikstad bruker mye penger på eiendomsforvaltning (formålsbygg), på grunn av høye driftsutgifter pr. kvadratmeter. Det er dårlige nyheter for en kommune med ambisjoner om å tilby billige studentboliger.

Rapporten fra Agenda-Kaupang er lettlest, tydelig og klar tale. Jeg anbefaler velgere i Fredrikstad å lese den. Da kan de selv se resultatet av Arbeiderpartiets økonomistyring.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.