Kommunens tidligere økonomiske situasjon bør ikke være en del av valgkampen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jon Johansen mener Høyre og Arbeiderpartiet er på feilspor i den siste tids debatt om kommuneøkonomi.

DEL
  • Se lenke til aktuelle innlegg under saken.

LeserbrevHva Høyre fabler om om dagen er helt utrolig, samme med svaret fra Arbeiderpartiet som de sender ut i diskusjonsforumet her på Fredriksstad Blad. La oss håpe at valgkampen i år ikke kommer til å dreie seg om det som skjedde i byen her for 12 eller 16 år siden, det er nåtiden vi snakker om. Hva vil disse partiene som skal forme Fredrikstad kommune i fremtiden? Hva tenker de om bompenger og sykehjem eller skoler og barnehageplasser? og hva tenker partiene om f.eks privatisering?

På Stortinget er det nå Høyre, Frp, Venstre og KrF som styrer, de har fått til mye bra, og de og fått frem mange fine saker i media og som treffer oss velgere på en fin måte, men:

Etter fem år med Erna og co så har de fått til følgende, for å nevne noe:

■ Skatt på kostgodtgjørelse.
■ Skatt på tjenestereiser.
■ Skatt på pendleropphold.
■ Skatt på tariffestede sluttvederlag.
■ Skatt på kost og losji for arbeidstakere på jobbreise.
■ Avkortning av dagpenger.
■ Avkortning av uføretrygden.
■ Avkortning etterlattepensjonen.
■ Avkortning på arbeidsavklaringspenger.
■ Avkortning på sluttvederlag.
■ Egenandel for fysioterapi for kroniske sykdommer.
■ Fjerning av tilskuddsordning for lengeværende barn.

I tillegg kan endringer i abortloven nevnes pluss Siv Jensens løftebrudd om at på alle bomstasjoner i Norge skulle det henge skilt hvor det stod gratis på, og hvem håver inn mer penger enn noen gang på bompenger? Ja jeg vet at dette er på det nasjonale plan og overhodet ikke har med kommunevalg å gjøre, men jeg velger å ta det frem bare for å nevne noe av det som har skjedd med Høyre blant makta nasjonalt.

Jeg husker sjøl den tiden som Atle Ottesen nevner i sitt innlegg, men husker ikke situasjonen for 16 år siden som Høyre beskriver i sitt leserbrev med svar tilbake. Tiden som Ottesen snakker om var preget av uro, sykehjem og vaskeri som skulle privatiseres og settes ut på anbud, kutt i vikarbudsjettene og i andre budsjetter osv osv. For når man kutter i ett sted så må man legge på et annet sted, eller hva sier dere?

Så hvis det kuttes i eiendomsskatten som dere gjorde for 12 år siden, så sier det seg jo selv at det kuttes andre steder? Men som nevnt i artikkelens overskrift og tidligere i innlegget så bør ikke partiene dra tidligere økonomiske situasjoner inn i årets valgkamp, men heller se fremover i årene som kommer og heller konsentrere seg om og se og bygge opp en bærekraftig kommune med penger på bok og med utvikling den rette veien. Hva tenker dere om det?

Jon Johansen

Blogger

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags